Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blé du Gers vann Prijs der Giganten

Foto: Rickard Hansson/TR Bild
Foto: Rickard Hansson/TR Bild

WOLVEGA. Jean-Michel Bazires stall fortsätter att skörda framgångar. På fredagen blev det seger för Blé du Gers i anrika Prijs der Giganten. Åttaåringen vann i överlägsen stil före Tsunami Diamant och Conrad Lugauers Norton Commander.

Publicerad:

Fyra svensktränade hästar kom till start i nederländska Wolvega och en av dem tog tidigt hand om ledningen. Johan Untersteiner var offensiv bakom pappa Peters Generaal Bianco och ekipaget fick så småningom Lionel på sin utsida.

Men varken Generaal Bianco eller Lionel hade något att sätta emot när Jos Verbeeck lämnade andra par utvändigt med Blé du Gers (e. Quinoa du Gers) på sista bortre långsidan.

Jean-Michel Bazires häst rundade hastigt Lionel och en kurva senare var även Generaal Bianco slagen. Blé du Gers stack sedan undan i ensamt majestät på upploppet och och kom i mål på 1.12,5 över 2.100 meter – en tiondel ifrån B.B.S.Sugarlights löpningsrekord från 2017.

Segern i Prijs der Giganten var värd 32.000 euro och framkallade svensk glädje i vinnarcirkeln. Blé du Gers skötare är nämligen Rebecca Lejon.

Lugauer: "Det ser väldigt lovande ut"

Närmast bakom vinnaren spurtade Tsunami Diamant till andrapriset efter en invändig resa.
– Jag är supernöjd. Han är bra när han får den här typen av lopp, sade Robin Bakker som körde femåringen åt Paul Hagoort.

Tsunami Diamant följdes i sin tur av Norton Commander. Conrad Lugauers häst fick trafikproblem från sitt bakspår, men avslutade piggt med fritt fram till slut.
– Det var tvärstopp framför och jag var tvungen att chansa invändigt i sista sväng. Vi kom loss sent och han hade mycket kvar över mål, sade Lugauer.
– Nu har han varit starkast över mål två gånger i rad. Han hade mycket sparat vid galoppen i USA också. Bakspår är tufft i dessa gäng, men det ser väldigt lovande ut inför nästa år. Han är riktigt bra.

Generaal Bianco tröttnade efter Ble du Gers angrepp, men tog sig i mål som fyra.
– Jos skickade på allt som gick på bortre långsidan. Generaal Bianco har inte den långa speeden som krävs för att klara sådan press under 700 meter. Han blev stum till slut, men var ändå fullt godkänd, sade Johan Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.