Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blekkan i segertagen när skrällarna snöade tätt

Det blev en svår omgång på GS75 i Östersund. En bidragande orsak till att spelarna hade bekymmer var att små tränare som Jan-Ove Olsen och Ingemar Söderberg levererade ett par riktiga skrällar som sänkte alla kupongerna i jakten på en miljonutdelning.

Publicerad:

– Äntligen!…Jan- Ove Olsen var mycket nöjd när han spräckte segernollan i år och det med besked sedan han först vunnit med 30-oddsaren Castle Rose och sen också satt dit en mycket imponerande Priestess som från ledningen höll undan på strålande 1,14,1a/6140 meter.
Priestess moder Lindianpolis är syster med miljontravaren och avelshingsten Lindy Lane så visst flyter det lite blått blod i ådrorna på den här damen.
– Jag var på jakt efter något nytt i stallet och då tog Daniel Redén fram två stycken åt mig. Den ena dög inte men Priestess fastnade jag för och vi fick knappt betala någonting för henne, säger Jan Ove.
Det började bra med ett par vinster förra våren innan problemen kom.
– Det var ett knä som krånglade och vi fick backa på våra förhoppningar men våran veterinär hittade felet och nu känns det som om vi kan börja spänna bågen igen. Bra i årsdebuten utan att ha fått något banjobb och nu kom första årssegern trots att hon öppna 1.10.4 första halvvarvet, säger Jan Ove.
Castle Rose fick en smygresa i tredje invändigt och när han såg dagens ljus i utgången av sista svängen plockade han ner allt till slut samtidigt som ledande Staro Kickback försvarade sig med galopp.
– Det här var skönt för det har varit en tuff vinter men vi spottar i händerna och siktar framåt. Jag har dussinet fullt med toppstammade tvååringar på kallblodssidan i stallet så nästa är kan det bli riktigt roligt, säger Jan Ove som håller till i Gnarp och har ett strategiskt fint läge mellan Bergsåker och Hagmyren för sin verksamhet.

"Häftig helg"
Den som satte kniven i alla ryggen på alla kvarvarande spelare var 45-oddsaren Benita som lotsades fram av skrällkusken Sofia Frilén som till vardags jobbar hos Ingemar Söderberg på Bergsåker. En liten tränare med fina framgångar på ett litet material. På lördagen nosade han på en V75-seger med Ellieann på Sundbyholm och på söndagen blev det skrällseger i Östersund.
– Det har varit en häftig helg… Benita hade vi funderingar på att låta gå till aveln för hon hade inte varit på länge när hon fick en sista chans i januari. Vi såg ändå en ljusning då men sen har det strulat i loppen. Nu satt Sofia kvar så länge som möjligt innan hon spelade ut sin slutstöt och fällde ledande megafavoriten Lacquer And Lace över upploppet. Var också tvåa med Order By Box som inte rådde på Rally Didrik i ledningen till slut.
Dags för spelarna att se upp med skrällkusken Sofia Frilén som sedan i somras levererat Classic Gentleman till 42,87, Ellieann till 30,75 och Benita till 45,72 på toton.
Jomar Blekkan var ordentligt i segertagen. Skickade fram Komnes Omer till ledningen varvet kvar och vann även med Gaardens Viktor som blev ensam på plan när både B.W.Sture och Brenne Brakar galopperade bort sig.Jan Norberg på en häst från Robert Berghs stall brukar vara framgångsrikt. Il Diablo drog till ledningen och tog en ny seger på strålande 1.13,5a/1640 meter.

INGEMAR STERNER

LIRA NÄSTA GÅNG
Husnäs Elving är ingen lätt herre att handskas med. Galopperade bort sina chanser men visade 1.27-fart i två varv och formen verkar sitta där.

DAGENS PROFIL
Jan Ove Olsen tog årets första segrar och han har stora förhoppningar på Priestess som trots en tuff inledningen höll hela vägen hem.

FAKTA

Vinnare på Östersundstravet

Söndagens vinnare på Östersundstravet:
1) Eld Rask (E.Tekno Odin) – Ulf Ohlsson (Jan-Olov Persson)
2) Broximus Zet (e.Hard Livin) – Tomas B Nilsson
3) Valnes Hedi (e.Judge Joe) – Jan-Olof Johansson (Hans-Erik Eriksson)
4) Björlifanner (e.Tekno Odin) – Ulf Eriksson (Jan-Olv Persson)
5) Castle Rose (e.From Above) – Jan Ove Olsen
6) Rally Didrik (e.Syrinxian) – Rikard N Skoglund (Tommy Nordström)
7) Komnes Omer (e.Mortved Jerkeld) – Jomar Blekkan
8) Il Diablo (e.Pine Chip) – Jan Norberg (Robert Bergh)
9) Priestess (e.Pastor Stephen) – Jan Ove Olsen
10) Gaardens Viktor (e.Alm Viktor) – Jomar Blekkan (Beate H Klomstad)
11) Benita (e.Sinou Madrik) – Sofia Frilén (Ingemar Söderberg)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS