Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Brukar vara uppskattat"

Foto: Privat/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Silverette och Jörgen Westholm. Foto: Privat/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Jörgen Westholm satsar på frekvent uppdatering i sociala medier och på Youtube. På måndagen publicerade Rommetränaren 84 Youtube-klipp på hästar som gick jobb. Något som uppskattas av hästägarna – särskilt nu i restriktionstider.

Publicerad:

114 hästar har Jörgen Westholm på träningslistan. Rommetränaren har länge satsat på att ge sina hästägare information kring hästarna på Youtube och i sociala medier. I och med coronaviruset tas i dagsläget inga besökare emot på gården utanför Sala, vilket gör informationen och filmerna ännu mer uppskattade.
– Vi försöker ut information och filmer så ofta vi kan. Vi filmar hästarna kontinuerligt och vi kommer att försöka göra det ännu mer frekvent nu när vi inte tar emot besökare, säger Jörgen Westholm.

På måndagen publicerades hela 84 klipp på hästar som gick träningsjobb.
– Det är ofta uppskattat. Vi gör så gott vi kan och försöker uppdatera hemsidan, Youtube, Twitter och Instagram regelbundet.

I fredags kom regeringen med nya direktiv gällande coronaviruset. Svensk Travsport gick snabbt ut med information om att travtävlingarna i Sverige ska fortsätta.
– Jag tycker att det är bra att tävlingarna fortsätter. Om vi tar Solvalla i lördags som exempel var det nästan spöklikt eftersom det inte var några personer där. Vi rör oss på otroligt stora ytor och har ingen närkontakt på något vis. Personligen tror jag att det finns fler ställen med betydligt större smittorisk. Jag känner ingen oro i alla fall, säger Jörgen Westholm.

Hur jobbar ni med detta inom din egen verksamhet?
– Vi tar som sagt inte emot några besökare just nu. Sedan är vi noga med att vi i personalen måste stanna hemma om man känner sig det minsta krasslig.

Robin Thörn är med i Stall Rohero som är hästägare hos Jörgen Westholm. Robin Thörn bor till vardags i Abu Dhabi och uppskattar stallets sätt att arbeta med att skicka ut information.
– Jag som är en riktig travnörd blir glad bara över att se en bild på en fin häst och det behöver inte vara någon av våra egna. Hela gänget, både i Sala och i Frankrike, är duktiga på att uppdatera. Skötarna är väldigt duktiga på att uppdatera oss ägare med en bild eller en kommentar kring våra hästar. De här träningsfilmerna, som måste ta mycket tid att skapa och lägga ut, tycker jag är väldigt kul. Jag är en sådan galning att jag brukar sitta och spola dem fram och tillbaka, säger Robin Thörn.

Stall Rohero har sex hästar i träning hos Jörgen Westholm. De äger bland andra det treåriga stoet Silverette (e. Lavec Kronos) vars måndagsjobb går att se i spelaren ovan.
– Det är väldigt viktigt och kul för mig att kunna se de här klippen. Silverette är en stor madame. Hon hade lite problem med sin stora kropp i början, men hon har växt i kroppen en hel del nu. Det har kanske gått lite snabbare än vad vi trodde att det skulle göra. Hon kvalade för ungefär tio dagar sedan. Det är lite extra roligt med henne eftersom hon är vår första egna uppfödning, säger Robin Thörn.

Stall Rohero firade fina framgångar med Amalia Cash. Stoet vann tio av 42 lopp och sprang in över en miljon. Nyligen gick hon till avel.
– Hon har precis gått till avel och vi hoppas få henne dräktig med Nuncio, säger Robin Thörn.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS