Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dagens Nuncio...

Foto: MARIA HOLMÉN
Elitloppsvinnaren laddar upp i snön. Foto: MARIA HOLMÉN

Inte ens Stefan Melander kan vänta för evigt. På söndag kommer beslutet alla väntar på...

Publicerad:

Massor av snö och sedan iskallt. Elitloppsvinnaren Nuncio har lite annorlunda förhållanden att brottas med inför sitt första Prix d'Amerique. Eller?
– Jag kommer ihåg en vinter för många år sedan då det snöade hela tiden och vi tränade hästarna på packad snö. Då gick de verkligen som tåget, säger Stefan med anledning av de udda träningsförhållanden nu i Enköping.
– Egentligen bor jag på sämsta möjliga plats i Sverige för att träna travhästar, det blir liksom varken eller. Vi får dock göra det bästa av situationen, det är bara att fokusera på det.

Startar Nuncio i Prix d'Amerique?
– Det beror som jag sagt tidigare lite på träningsförhållandena. Men meningen är att jag ska ”trycka till honom” i ett jobb på lördag och sedan får vi se om jag anmäler till Jägersro nästkommande lördag. Det måste ju ske på söndag i sådana fall.

Det är inte aktuellt med Prix de Belgique?
– Nej, inte alls. Det känns bra med Jägersro, då Nuncio i sådana fall är på väg och kan åka vidare mot Frankrike efter det loppet om jag är nöjd med prestationen. Annars får han vända hemåt igen.

Loppet på Jägersro? Jo, det handlar om Arvid Stjernsvärds Minne över 2.140 meter med bilstart. Förstapriset är 150.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS