Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse i försök och final

Foto: MICKE GUSTAVSSON, TRAVRONDEN
Mattias Djuse vann både försök och final bakom Gogo di Quattro. Foto: MICKE GUSTAVSSON, TRAVRONDEN

RÄTTVIK V4/V5 Mattias Djuse-tränade Gogo di Quattro kan en hel del i sina ljusa stunder och verkar vara under utveckling. I torsdags övertygade sexåringen både i ett försök och i final av Hästägarcupen.
– Nu har hästen tillräckligt med startpoäng och vi siktar på V75, sade Mattias Djuse.

Publicerad:

Hästägarcupen avgjordes i vanlig ordning efter två försök och ett finallopp, där slutsegraren Gogo di Quattro vann det inledande försöket med betryggande marginal efter en resa i mestadels andra ytter och attack på sista bortre långsidan. Segertiden blev 1.14,3a/1 640 meter.
– Hästen var lite väl laddad bakom bilen och tog ett par galoppsteg, vilket innebar att vi hamnade väl långt bak i fältet. Samtidigt ville jag inte köra för tufft när det väntade ytterligare ett heat. I vilket fall som helst svarade hästen för en stark avslutning i tredjespår sista 600 meterna. Gogo di Quattro har rejäl fysik och vann utan att jag behövde använda rycktussarna som han tävlade med för första gången, sade Mattias Djuse.

Försök nummer två vanns av Veronica Sundbergs Total Darkness, vilken spurtade duktigt i ett tempostarkt lopp på 1.13,0a/1 640 meter från jumboposition. I sulkyn satt Petter Karlsson.
– Självklart var jag nöjd att det blev hög fart i loppet. Däremot var jag inte tillfreds med vår position som sista häst i andraspår och normalt brukar man inte vinna lopp med sådana här resor. I sista kurvan kände jag mig rätt kall och det var först 150 kvar som jag trodde att hästen skulle kunna vinna. Enligt tränaren ska Total Darkness inte inte ha några problem med att tävla två gånger samma dag och med en liknande spurt kan han nog kriga om segern, sade Petter Karlsson.

I finalen placerades Gogo di Quattro i front efter 300 meter och från den positionen sågs Cantab Hall-sonen aldrig i förlustfara. Segertiden blev 1.15,9/2140 meter och vinsten var värd 60.000 kronor.
– Jag ville inte överforcera hästen från start och jag förstod att Peter G Norman var beredd att släppa ledningen. Sedan fick vi ett lugnt inledningsvarv och Gogo di Quattro sträckte på sig bra över upploppet. På det hela taget blev loppet perfekt och jag kände mig rätt segerviss hela vägen, sade Mattias Djuse.

Noterat:

Tuomas Korvenoja gästade Rättvik med talangfulle Lewis Ale som vann ett lopp för treåriga hästar på 1.16,2a/2 140 meter i smått överlägsen stil efter resa i tredje ytter och avancemang fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål. Segern var hästens tredje raka.
– Hästen har många fina egenskaper och påminner mig lite om gamla goda tider. Det var nyttigt för Lewis Ale att få trava lite bakom hästar och jag är mycket nöjd med hans uppträdande, sade Tuomas Korvenoja.

Solvallaproffset Sybille Tinter tog en prydlig tränardubbel med Philistine Face och Galante Olandese, där den förstnämnda vann ett montélopp säkert tillsammans med Isabelle Orsimo. Galante Olandese var överlägsen i ett lärlingslopp efter en offensiv kuskinsats signerad Jimmy Dahlman.
– Galante Olandese blir arg när man tar i henne och hon får helt enkelt sköta sig själv. Jag förstod att jag hade bästa hästen och utan tvekan finns det utveckling i henne, sade Jimmy Dahlman.

Lira nästa gång:
Comebackande Nalle Flax (1) stretade emot berömvärt i spets. Med en liknande insats lär karriärens första seger inte låta vänta på sig.

Alla vinnarna i Rättvik:

Lopp 1. Lullaby S.I.R. (e. Order By Fax) – Oskar J Andersson (Anna Björlin)
Lopp 2. L.A.Divergent (e. Andover Andover) – Kaj Widell (Therese Bjurman)
Lopp 3. Gogo di Quattro (e. Cantab Hall) – Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 4. Total Darkness (e. Muscle Yankee) – Petter Karlsson (Veronica Sundberg)
Lopp 5. Lewis Ale (e. Andover Hall) – Tuomas Korvenoja (Tuomas Korvenoja)
Lopp 6. Philistine Face (e. Raja Mirchi) – Isabelle Orsimo (Sybille Tinter)
Lopp 7. Galante Olandese (e. Broadway Hall) – Jimmy Dahlman (Sybille Tinter)
Lopp 8. Åstas Gotthard (e. Järvsöviking) – Kajsa Frick (Kajsa Frick)
Lopp 9. Jeksa (e. Åsajerven) – Jan Roar Mjölneröd (Jan Roar Mjölneröd)
Lopp 10. Gogo di Quattro (e. Cantab Hall) – Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 11. Boyson Village (e. Triton Sund) – Kaj Widell (Sven-Åke Jonsson)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS