Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse tvingades stryka tre: ”Närmare hälften är sjuka”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Martin P Djuses stall dras med sjukdomar. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Martin P Djuse skulle ha fyra hästar till start under Midnattstravet. Nu är tre av dem strukna på grund av sjukdom i stallet.

Publicerad:

Varken Googi, Järvsö Rasmus eller Merritt kommer till start under kvällens tävlingar på Dannero. Martin P Djuses hästar kontrollerades noga inför torsdagen då flera andra hästar i stallet har visat upp sjukdomssymptom i dagarna.
– Vi har helt enkelt en del sjuka hästar just nu. Alla som ska starta i morgon är också kollade, men det är ju inte helt hundra eftersom det kan komma smygandes. Det finns inte så mycket mer man kan göra, säger Martin P Djuse, med 26 hästar på träningslistan. 
Vad är det för sjukdom?
– Det är inget allvarligt som influensa eller så. Inga hästar har haft feber, men några har snorat och hostat. De som ströks i dag visade tecken i halsen när man kollade där.  Det är någon skit som går i stallet, det kom lite hastigt.
Hur många hästar handlar det om?
– Vi har inte kollat alla än så det är svårt att säga exakt. Det är en stor andel i alla fall, närmare hälften av hästarna skulle jag tro.
I lopp ett på Dannero startar trots allt Soleado One, som inte har visat upp några tecken på sjukdom. Tränaren hälsar att man ändå ska tänka på att stallet dras med sjukdomar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS