Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuses Kriteriefinalist imponerade från ledningen

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

I fjol visade Mattias Djuse upp en stor talang i då treårige Djokovic. Han gick till Kriteriefinal där han galopperade i sista sväng med goda chanser på fina pengar. Under fredagskvällen tog han första segern som fyraåring.

Publicerad:

Mattias Djuse har haft god tro på Bold Eagle-sonen Djokovic sedan tidig ålder. Han köpte in hästen för 550.000 kronor på auktion som ettåring – någonting han inte lär ångra. Under fredagen tog numera fyraårige Djokovic sin femte seger i tionde starten - och ännu har han aldrig slutat sämre än tvåa i felfritt lopp.

Det var inte vilken prestation som helst som levererades under fredagen heller. Efter att ha kört sig till ledningen via rejält speedryck kom man till varvet på 1.12,5 över full distans. Den snabba förstarundan såg däremot inte Djokovic ut att lida av när upploppet nalkades - utan Mattias Djuse satt lugn och kontrollerade så utvändigt travandes Uret inte kom i direkt farlig närhet. Segern blev säker på tiden 1.12,9a/2.140 meter och vinsten var värd 40.000 kronor.

Tre tiondelar snabbare, det sprang Zinco Jet när han vann V64-avslutningen för tränare Petri Salmela och körande Ulf Ohlsson. Hästen gjorde årsdebut och serverades fin resa av kusken, men han avgjorde på enkelt sätt när han väl fick anfallsorder. Åttonde segern var det för italienskfödde Wishing Stone-sonen.

En häst som har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, det är I Keep Tabs. Sonen till Cantab Hall och elitloppsdeltagaren Buck I St Pat inledde karriären i Ryssland, innan han transporterades till Sverige för en tid sedan. Här har han nu tre raka segrar - och fredagens prestation var smått imponerande. Trots dödens krossade han ledande Activist och vann på övertygande sätt. 1.14,0a/2.140 meter blev tiden för Eduard Bolshakovs travare.

I övrigt...
...ska nämnas att Sybille Tinter selade ut en fin debutant i G.R.Tuwa Lee (e. Andover Hall). För körande Jörgen Sjunnesson vann hästen på tiden 1.17,6/2.140 meter.
...vann hemmaamatören Morten Waage med Global Above All (e. Love You). Hästen som fortfarande ger ett aning valpigt intryck är fortsatt obesegrad efter två starter. Anders Eriksson satt i sulkyn vid kvällens triumf.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS