Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel seger för favoriten

Foto: TR BILD
Peter Untersteiner och Look Håleryd (arkivbilder). Foto: TR BILD

Look Håleryd hade inte en pallplacering sedan i somras. Under torsdagen imponerade han med en välförtjänt seger. 

Publicerad:

Peter Untersteiner hittade andra utvändigt i rygg på Key West Snapper, som fick den otacksamma uppgiften att jaga Staro Unique och Henna Halme som höll ett stenhårt tempo ledningen. Halvvägs in i loppet galopperade Key West Snapper och då blev det dödens för Look Håleryd och Peter Untersteiner. Därifrån hade ekipaget full kontroll inför upploppet och väl där kunde Look Håleryd rycka ifrån övriga och vinna plättlätt på 1.13,0a/1640 meter. 

Två gånger Goop

Björn Goop inledde V64-omgången med en säker spetsseger tillsammans med Olle Elfstrands Milos Ganador. Hästen höll undan säkert före Conrad Lugauer och hans Jareth Boko och segertiden skrevs till 1.15,7a/2140 meter. Det var fyraåringens första seger i karriären.

I den femte avdelningen blev Goop en vinnare igen. Då bakom Frode Hamres storfavorit Encore Un Sisu. Från 20 meters tillägg hamnade ekipaget utvändigt om ledande M.T.Odakota och Adrian Kolgjini. När upploppet kom hade Encore Un Sisu full kontroll och sprintade undan på 1.15,2/2160 meter. 

Revansch för Uhrberg

Senast blev det en hedersam andraplats efter en startgalopp i Halmstad. Den här gången höll sig Cleopatra Mystique till trav och då kunde hon ta sig till ledningen med tränaren Thomas Uhrberg. Väl där var den ingen som kunde stoppa henne från att ta årets och karriärens andra seger. Klockan stannade på 1.16,7a/2140 meter.

Johan Untersteiner och Floydside Am tog en mycket säker seger över två och ett halvt varv. Ekipaget hade både 20 och 40 meters försprång på flera konkurrenter från start och när upploppet kom var den ingen som kunde hota Untersteiners femåring.  Närmast kom tvåan Tim Frontline och trean Bastian. Den sistnämnde återkom positivt efter en tidig galopp. Segertiden blev 1.17,2/2640 meter. 

Det blev hårt i mål i den fjärde avdelningen. Dessförinnan hade Manne Börjesson kört Chilli Choice i ledningen med lucka till konkurrenterna. Den enda som kunde haka på i slutsvängen var Red Jasper R.D. och körande Gustav Johansson. Målfotot visade att ekipaget lyckades ta sig förbi innan linjen. Vinnaren tränas av Svend Dyhrberg

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS