Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eridan med liten marginal

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Eridan. Foto: Maria Holmén/TR Bild

På söndagen avgjordes den första etappen i Tour Europeen du Trotteur Francais på holländska Wolvega. Där gick segern till Eridan och Hugo Langeweg Jr. 

Publicerad:

Efter ett lopp i andra utvändigt var det till sist Eridan (e. Ready Cash) och Hugo Langeweg Jr. som var först över mål. Den femårige hingsten tog hem segern i grupp II-loppet Grand Prix Steven Bijkerk, tillika Grand Prix de Victoria Park (€50.000) på segertiden 1.15,6/2600 meter.

Segern togs med knapp marginal närmast före Clif du Pommereux. Tredjeplatsen delades mellan Billie de Montfort och Balando.

Loppet var den första etappen i Tour Europeen du Trotteur Francais. Etapp två körs i Avenches söndagen den 15 september. Serien går sedan vidare med lopp på Son Pardo den 29 september, i Gelsenkirchen den 16 oktober och i Mons den 27 oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS