Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ett långrandigt koncept...

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Michael Wallin försöker med ett franskt upplägg. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Det gäller för en travbana att profilera fler av sina tävlingsdagar. I Eskilstuna den 26 januari blir det en långrandig lösning...

Publicerad:

Eskilstunas V64-tävlingar den 26 januari ligger bara två dagar före Prix d'Amérique-dagen på Vincennes. Många av loppen på Paris-banan körs över lång distans - något som ledningen på Sundbyholmstravet tagit fasta på. Det bjuds nämligen på tio lopp över 2640 meter. Ingen ”kommer undan” - varken hingstar, ston valacker eller montéhästar.
– Man måste våga testa lite. Förra året genomförde vi exempelvis en breddloppsdag enbart för B-tränade hästar, vilken blev väldigt lyckad. Det blir en sådan i år också, dessutom provar vi nu alltså med en hel dag med stayerlopp, säger Eskilstunas sportchef Michael Wallin.

Tanken bakom detta?
– Vi ligger alldeles före Prix d'Amérique-helgen och då kan det vara läge att prova fransk touche på arrangemanget. Hela konceptet är inte klart, men man kan tänka sig att det bland annat bli fransk meny i restaurangen och så.

Eftersom det normalt är extra svårt att få folk i Eskilstuna-trakten att gå på trav under fredagskvällar har inte arrangörerna så mycket att förlora genom att testa ett stayerupplägg.
– Det här kanske inte heller hjälper, men man måste i alla fall våga prova, avslutar Michael Wallin.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS