Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Får ersättning efter oaksmiss

Foto: Thomas Blomqvist
Anders Malmrot är sportchef på Solvalla. Foto: Thomas Blomqvist

Ägarna till Cause I Can – som inte kom med i uttagningarna till Svenskt Travoaks på grund av en anmälningsmiss – kompenseras nu ekonomiskt.

Publicerad:

Det är tidningen Sulkysport som kommer med nyheten att ägarna till Cause I Can kompenseras efter missen från Svensk Travsport. Björn Goops Fanny Chenal kom med i startlistorna till uttagningsloppen utan att hästen var startberättigad. Ägarna till hästen hade inte betalat in fjärde insatsen till loppet, men trots det slogs hästen inte ut av Svensk Travsports datasystem.

Felet drabbade Timo Nurmos-tränade Cause I Can som hade nummer 73 i seedningslistan. Nu kompenseras hästens ägare HMT Service Oy & Tmi Ismo Haapanen.
– Cause I Cans ägare får ett fjärdepris i Oakskvalet, 18.000 kronor, i kompensation enligt gällande praxis när arrangörer gör sådana här missar. Det var inga hard feelings från deras sida att hästen inte kommit med, säger Anders Malmrot till Sulkysport.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS