Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femstjärnig årsdebut på Umåker

UMÅKER. Femåriga Castanya Am årsdebuterade på hemmabanan Umåker och tog femte segern i följd. – Hon var hur härlig som helst, sade Malin Viklund.

Publicerad:

Castanya Am var bra ut bakom startbilen och tog ledningen, men Sweet Orphan Boy var snabb utvändigt och när han fortsatte framåt i högt tempo blev det rygg ledaren för Castanya Am. På sista långsidan gick favoriten ut i andraspår och in i sista sväng kunde ledningen återtas. Över upploppet var Castanya Am ohotad och hon tog lätt sin femte seger i följd på nytt rekord.
– Castanya Am är en frontrunner, men den utvändigt låg på hårt och det var bättre att ge sig.
Hon blev en helt annan häst när hon slapp se någon framför sig och bara stack undan, sade Malin Viklund.
Lou Dana fick ett fint rygglopp av Robert Dunder och anföll i slutkurvan. På upploppet kopplades segergreppet, men Miss Golden Quick spurtade fint och det blev med knapp marginal Lou Dana höll undan. Gucci Zon hade fem segrar tidigare för sulky. Nu kom första montésegern efter en fin insats tillsammans med Lena Fritz. Norrskens Kongen fick fritt i sista sväng bland galopperande konkurrenter och när Sort Gull såg ut att ha slagit ledaren Forspärla och galopperade i början av upploppet kunde Norrskens Kongen avgöra säkert. Vic De Luxe trivs bra med Sandra Eriksson som har varit kusk vid hästens segrar. Andra segern i karriären kom efter ett fint slutvarv i tredjespår och Micro Mesh-sonen vann lätt före In Photo.
– Jag fick rygg på Krister Söderholm (Helios Håleryd, reds anm) och det blev bra. Jag kunde sitta där och mysa fram till upploppet, sade Sandra Eriksson.
Mellby Brunello fick ett fint lopp bakom ledaren Google Håleryd och kunde vinna säkert före Raz Mackenzie.
– Jag såg att Google Håleryd var på väg framåt och tänkte att den kör jag gärna i rygg på. Jag hade norska huvudlaget kvar och han sög tag själv in på upploppet, sade Hanna Olofsson efter skrällsegern.

Nästa gång: Xpecttheunexpected fick inte fritt som trea.

 

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS