Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Förvånad att han var så lågt streckad”

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Admir Zukanovic kanske kan vara dagens joker. Han har tre hästar till start på V75 och planerar en del förändringar inför dagens starter. – Det har gått åt rätt håll, han är en outsider, säger tränaren. 

Publicerad:

Först ut i Zukanovic trio är Muscle Hill-sonen Panther Face som startar i V75-2. Femåringen har haft svårt att få till det i karriären, men kommer nu från två fina insatser som etta respektive tvåa. I den senaste starten travade han 1.13,9/2.140 meter.
– Han har gjort det bra i de två senaste starterna. Han är en outsider här. Det har alltid känts som att det ska bli en bra häst och nu har det börjat gå åt rätt håll. Det här är ett öppet lopp och Stefan (Söderkvist) vet var han har honom.
 Blir det några ändringar?
– Ja, vi lättar honom från järnskor till aluminium.
Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) startar från spår tre bakom bilen tillsammans med Stefan Söderkvist i Bronsdivisionen. 
– Det är ett bra läge och han har chans att få ett bra lopp därifrån. Jag överlåter taktiken till Stefan, men det är inte lätt för en fyraåring att kliva ut i Brons bara sådär. Vi kommer att prova en murphy i värmningen så får vi se hur det fungerar. 
I V75-7 startar även Amazing Man (e. Ken Warketin) från spår tre bakom bilen. Hästen har gjort två starter i Sverige efter en lång återhämtningsperiod i Italien. Han var helt borta från tävlingsbanan under hela 2016.
– Det är roligt att han har kommit tillbaka. De har gjort ett bra jobb med honom i Italien. Han var väl spelad till en eller två procent på Åby i comebacken, sedan var han lika lite spelad på Solvalla förra starten. Jag tyckte det var konstigt. Det är ett väldigt bra silverlopp nu, så vi får se vad som händer. Jag inbillar mig att om han mot all förmodan skulle ta sig till ledningen, då strider han nog väldigt bra i den positionen. Han har redan visat att han kan gå bra i ryggar också.
Finns det några växlar kvar att dra?
– Det gör det, men vi ändrar inget i dag. Han går med skor i dag också, men jag är sugen på att prova barfota fram framöver.
Är det din bästa chans på V75?
– Det kanske det är, jag har inte tänkt på det faktiskt.
  Innan V75 har Zukanovic Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) till start i V4-3. Hästen är spelad till favorit. 
– Han gjorde det bra senast och ”Bergharn” körde bara mot honom. Hästen är fint i ordning och kommer han bara igenom bra så blir det intressant. Han står rätt billigt inne i klassen med tanke på vilka lopp han har gjort.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.