Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fotbollsmatch kostade en halv miljon kronor

Foto: DANIEL LARSSON/TR BILD
Dag Ekner berättar om den tunga krocken med VM-fotbollen. Foto: DANIEL LARSSON/TR BILD

VM-kvartsfinalen i fotboll mellan Sverige och England blev dyrköpt för Halmstadtravet. En halv miljon försvann...

Publicerad:

Det här berättar Halmstadtravets vd Dag Ekner på ledarplats i banprogrammet till V75-omgången den 23 december. Krockar med svenska fotbollsmatcher i en VM-turnering kostar helt klart på, speciellt om det handlar om en duell mot England i en kvartsfinal.
– Krocken skedde under de senaste årens största publikdag - lördagen under Sprintermästaren. Vi lyckades skapa en trevlig inramning, där vi även visade fotboll där så var möjligt. Men vi tappade ungefär hälften av den publik vi normalt sett har och det gjorde ont. Dels för att färre kom för att se våra fina tävlingar och även för att vi tappade mycket intäkter. På sista raden tappade vi cirka en halv miljon kronor jämfört med året innan, berättar Dag Ekner och fortsätter:
– En eloge till vår personal som hela hösten försökt hämta tillbaka det vi kunnat. Men det var en lärorik krock. För det första har det gjort oss starkare rustade att möta framtida utmaningar och dessutom fick vi lära oss att vi är väldigt ensamma när det blir en sådan här smäll.

Dag Ekner berättar också med egna ord att han, som Travronden skrivit om tidigare, lämnar sin post som vd för Halmstadtravet hösten 2019. Då blir Jan-Olof Molin både sport- och travbanechef.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS