Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gävle testar nytt grepp – med tidigare starttid

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Mathias Gustafsson är sportchef på Gävletravet. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Efter årsskiftet kommer Gävletravet att tidigarelägga sina tävlingsdagar när man är saxbana – ett grepp som välkomnas av både aktiva och funktionärer.
– Vi har kollat med alla inblandade och bara fått positiv feedback tillbaka, säger Mathias Gustafsson.

Publicerad:

I ledaren för banprogrammet till torsdagens tävlingar på Gävletravet presenterar sportchefen Mathias Gustafsson nyheten om tidigare starttid de dagar Gävle agerar saxbana. Med syftet om kortare arbetsdagar för både aktiva och funktionärer. I stället för 18.30 kommer tävlingarna att starta klockan 17.45.
– Vi har fått mer frihet att kunna lägga tävlingsdagarna där vi inte är huvudbana på andra tider än vad som varit fallet innan. Tanken slog mig att det kan vara en bra lösning att starta tidigare. Just med syftet att aktiva ska komma hem tidigare på kvällarna. Vi har gjort en enkät med vår personal, våra funktionärer, med de som jobbar inom restaurang, styrelserna för våra basföreningar och våra egna tränare och jag har bara fått positiv feedback, säger Mathias Gustafsson, sportchef på Gävletravet.

Efter årsskiftet börjar de nya licensbestämmelserna i svensk travsport att gälla. Det har fått Gävletravet att starta upp två nya loppserier.
– Begreppen amatörer och lärlingar försvinner och vi har haft två sådana serier som varit väldigt uppskattade. Vi startar något som heter kuskserien, en serie för kuskar som inte är proffs och hästar som inte är i proffsträning. En serie med tio försök och final. Vi startar också en ungdomsserie som ersätter den lärlingsserie vi har haft, säger Mathias Gustafsson och fortsätter:

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma de kuskar som inte kör flest antal lopp. Tittar man rent statistiskt så kör åtta av tio kuskar i landet högst 50 lopp per år. Det är endast drygt 100 kuskar som inte kvalificerar sig för breddlopp och vi tycker att det är viktigt att vi gör vad vi kan för att ta hand om dem. Att de får chansen att möta likvärdiga kuskar. Vi har landat i ett koncept som känns bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.