Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gratis är grejen - fråga Fredrik Persson

Foto: Kanal 75
Fredrik Persson skänker bort en häst på lördag. Foto: Kanal 75

Han gör det för tredje gången - skänker bort en travhäst för att få in nya hästägare i stallet.

Publicerad:

Alla som besöker V75-tävlingarna i Kalmar på lördag har chansen, liksom de som mailar in till Fredrik Persson. Sammanlagt kommer 25 olika personer få en gratis andel i tvååriga stoet In Love Silas (e. Zola Boko-Regina Silas e. Super Arnie).
– Det är Thomas Thell som är lite av pappa till den här idén. Första hästen som vi skänkte bort på det här sättet var Carita Hornline (född 2011 e. San Pellegrino), som tyvärr fick en skada i en kota och aldrig kom till start. En del av ägarna till den hästen fortsatte dock i mitt stall och gick in i Viktoria Knick (e. Ready Cash, två segrar och 202.800 kronor) istället, som gjort det bra och fortfarande finns kvar i min träning, berättar Fredrik Persson.

På Karlshamnstravet i juli förra året var det dags igen. Nu var det då ettårige Calle T.T. (e. Quite Easy U.S.), som fick 25 olika ägare - helt gratis.
– Intresset var enormt, bara på banan lämnades 100 kuponger in och dessutom tillkom flera intresserade ytterligare via mail, påpekar Fredrik, som nu gör ”gratisgrejen” för tredje gången.
Passande nog under V75-tävlingarna på hemmabanan.
– Redan innan programmet var ute hade jag fått tre intresseanmälningar på hästen i mailkorgen. Så visst verkar det som att även den här hästen kommer att få sina ägare utan problem.

Hästen i fråga är gratis, men sedan får ägarna förstås betala för träning, veterinär- och transportkostnader och övrigt som hör till, sammanlagt högst 595 kronor per andel och månad. Det som eventuellt blir över läggs i en pott för framtida utbetalningar.
– Huvudmålet med de här ”gratishästarna” är att få in nya ägare i stallet. De flesta som tidigare gått med har också varit sådana som inte ägt en travhäst tidigare.

Fredrik poängterar dock att det här konceptet även ställer högre krav på tränaren.
– De nya ägarna vill och måste få bra service och information om sin häst via hemsida och Facebook. Det är rätt mycket jobb med den biten och det är tur att jag har en fru som verkligen är bra på det här.

Är det stor skillnad att skänka bort en häst mot att den kostar några tusenlappar per andel?
– Jag upplever det så. Det är för många en för hög tröskel att börja med en kontantinsats.

Vad kan du då säga om In Love Silas?
– En trevlig häst som har gjort allt rätt hittills. Så det ser bra ut så här långt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.