Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halmstadtravet examinerade

Foto: Lars B Persson/pressbild Halmstadtravet
Mannerström på scenen. Foto: Lars B Persson/pressbild Halmstadtravet

Värdskapsutbildningen för landets travbanor är i full gång.
I lördags hade Halmstadtravet sin ”examensdag”.
– Nu ska vi diskutera internt och arbeta vidare med helhetsintrycket för att fortsätta utvecklas, säger Jeanette Daresjö, eventansvarig på Halmstadtravet.

Publicerad:

Sedan i höstas har Svensk Travsport anlitat fmreklam med syftet att utbilda banorna i värdskap. I processen arbetas ett koncept fram till en särskild tävlingsdag.
– Vi har haft inledande diskussioner, utbildning i värdskap för toto-, köks- och anställd personal, säger Jeanette Darejsö.

"Sammanstrålade gruppen"

Gav det er något?
– Absolut. En mänga olika saker som man inte alls tänkt på innan. För att en kund ska känna sig nöjd är det en rad olika, små, detaljer som kan betyda mycket och som man själv inte tänker på alla gånger när man är mitt uppe i det och besökt en travbana många gånger själv. Dessutom sammanstrålade utbildningen gruppen.

"Jättelyckad kväll"

I lördags var det examensdag med Leif Mannerström på plats.
– En jättelyckad kväll där vi engagerade hela restaurangen på olika sätt genom Kahoot-frågesport, prova på-variant av hästägande, väldigt god mat.
Restaurangen som tar 220 gäster var fullsatt.
– Egentligen är väl inte jag rätt person att bedöma om Halmstad är en bättre bana att besöka nu, efter utbildningen, men de betyg jag hört av förstagångsbesökare har varit positiva.

Nästa: Uppföljningsmöte

Hur ska ni fortsätta framöver när ni inte har liknande dragplåster eller samma stöttning?
– Dels ska vi ha ett uppföljningsmöte med fmreklam, sedan ska vi diskutera internt och utvärdera och fortsätta arbeta med helhetsintrycket för att inte fastna i gamla hjulspår utan att utvecklas framöver.

Nästa examensdag i Svensk Travsports beställda projekt är i vår.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.