Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hamre öppnar svensk filial – hyr in sig hos Kolgjini

Foto: JOAKIM HALL/TR BILD
Frode Hamre. Foto: JOAKIM HALL/TR BILD

Den norske tränaren har länge haft funderingar på stall i Sverige. Nu ska det bli verklighet.

Publicerad:

Så sent som i mars skrev Travronden om Frode Hamres tankar om att eventuellt flytta in på Söderby Gård. Så blev det inte. Istället skriver tgn.no nu att Hamre har gjort klart för en filial hos Lutfi Kolgjini.
– Frankrike är för långt bort. Med en filial i Malmö är det kort resväg. Det är bara att ta flyget till Kastrup och köra till Malmö. Jag vill ha lite kontroll själv och vara med och köra fort i bland, säger Hamre till tgn.no

Hamre ska hyra 8-10 boxar hos Kolgjini och det är Tina Storetvedt kommer att ansvara för filialen.
– Orsaken till att vi startar en filial i Sverige är tvådelad. För det första kan vi skicka iväg hästar för att träna under vintern. Fjolårets vinter här hemma var inte bra om man ska träna häst. I Malmö kan man köra utan brodd. För det andra är det också meningen att några hästar ska stå där borta och starta. Det är också en tredje fördel och det är att man kan komma i kontakt med svenska kunder och få fler svenska hästägare till stallet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS