Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Highflyer efter fin spurt

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Allting var upplagt för norske B.B.S.Sugarlight. Perfekt innerspår över kort distans och ojämnare fält än vad han är vad vid att möta.
Någon seger blev det däremot inte - Västerbo Highflyer ville nämligen annat.

Publicerad:

Efter att ha imponerat stort under 2015 var det många som hade stora förväntningar på B.B.S.Sugarlight i år. Fredrik Solbergs travare har gjort det okej, men absolut inte mer. Under tisdagen var han ute i ett snabblopp på Axevalla och många hade på förhand räknat hem fjärde årssegern, så blev det däremot inte.
Körande Vidar Hop placerade B.B.S.Sugarlight i ledningen och varvade på 1.11,0 på en för dagen inte helt optimal bana på grund av nederbörd. 
Från andra ytter attackerade Daniel Redéns Västerbo Highflyer i sista kurvan och det bet bra för Ulf Ohlssons styrning. Över upploppet var det en ren duell, där utvändige Västerbo Highflyer var tuffast. Segertiden blev 1.11,3a/1.640 meter, en tid som B.B.S.Sugarlight även noterade.
– Hästen gör alltid bra lopp tycker jag. Lite möjlighet kände jag att vi hade 200 kvar, men det var väl egentligen inte förrän 50 kvar som jag förstod att vi skulle vinna, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Det var Västerbo Highflyers fjärde seger för året och i och med förstapriset på 100.000 kronor gick Västerbo Highflyer över miljonen intjänat bara under 2016. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.