Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hittat formen efter skadan

Foto: Mia Törnberg
Ulf Ohlsson i sulkyn vid ett annat tillfälle. Foto: Mia Törnberg

Ett treårigt kallblod, en V75-häst och två kuskar med efternamnet Eskilsson stod i fokus vid måndagens årsfinal i Rättvik.

Publicerad:

RÄTTVIK. Rommeamatören Helen Åkerlund har svarat för ett berömvärt tränarjobb med Höstbodennis (e. Snygg) som vann anrika Sleipner Dalarnas Silverpokal för treåriga kallblod med knapp marginal från ledningen. Segertiden blev 1.31,8/2 140 meter och vinsten var värd 50 000 kronor. I sulkyn satt Ulf Ohlsson.

– Höstbodennis är en jättefin travare och för att vara ett kallblod är han riktigt travsäker. Hästen tävlade med rycktussar för första gången och även om det inte hände något dramatiskt när jag ryckte dem 200 kvar tror jag ändå att det var den detaljen som fällde avgörandet, sade Ulf Ohlsson och Helen Åkerlund fortsatte:
– Höstbodennis blev skadad i april och även om han har kommit tillbaka på bra sätt har han varit lite seg i loppen efter skadeuppehållet. Annars är det en häst med hög kapacitet som har framtiden framför sig.

V75-meriterade Sugar Daddy (e. Going Kronos) gjorde inte sina anhängare besvikna och efter enoffensiv kuskinsats signerade Kaj Widell vann sexåringen på 1.13,2a/2 140 meter i ledig stil.
– Sugar Daddy har tävlat i tuffa V75-lopp på sistone och gjort det bra i skymundan. Idag ställdes hästen mot enklare motstånd och från ett passande utgångsläge kändes det motiverat att vara optimist. Sugar Daddy är väldigt effektiv i spets och han vann med krafter kvar, sade Kaj Widell.

Joakim Eskilsson placerade Poppi Happen i front efter 200 meter och via ett avslutande 1.15-varv vann femåringen med betryggande marginal på 1.16,3a/2 140 meter. Hästen tränas av Rommeamatören Madeleine Enochsson.
– Poppi Happen kändes stabil och även om stilen var lite knackig sista biten blev segern väldigt säker. Hästens utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt på sistone och det blir spännande att se vad han kan uträtta framöver, sade Joakim Eskilsson.

Claes Eskilsson forcerade amatörtränade Azarayah Ridge (e. Order By Fax) till spets efter 600 meter och från den positionen sågs ekipaget aldrig i förlustfara. Segertiden blev 1.15,0a/2 140 meter.
– Hästen kändes väldigt bra och när vi kom till ledningen fick jag känslan av att det skulle vara spel mot ett mål, sade Claes Eskilsson.

Noterat

Vinnarhålet gjorde skäl för namnet när Spik Vilja (e. Spikeld) vann sitt livs sjunde seger. Spik Vilja tränas av Jörgen Berglund i Östersund. I sulkyn satt hästens delägare Camilla Olsson.
– Hösten verkar vara Spik Viljas favoritårstid och hon har verkligen hittat formen på sistone. Hästen är bäst med ryggresa och får hon spara speeden kan hon avsluta vasst, sade Camilla Olsson.

Lira nästa gång: Arragon lade beslag på ett mersmakande andrapris efter att ha levererat ett starkt slutvarv i tredjespår.

Dagens vinnare på Siljanstravet
Lopp 1. Poppi Happen (e. Make It Happen) – Joakim Eskilsson (Madeleine Enochsson)
Lopp 2. Spik Vilja (e. Spikeld) – Camilla Olsson (Jörgen Berglund)
Lopp 3. Azarayah Ridge (e. Order By Fax) – Claes Eskilsson (Anders Sandin)
Lopp 4. Sugar Daddy (e. Going Kronos) – Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 5. Duke Nukem (e. Fast Photo) – Nicklas Westerholm (Fredrik Tengstad)
Lopp 6. Höstbodennis (e. Snygg) – Ulf Ohlsson (Helen Åkerlund)
Lopp 7. Neo Neon (e. Gobernador) – Ante Lisell (Tina Lisell)
Lopp 8. Fantastic Four (e. Zola Boko) – Göran Lång (Göran Lång)
Lopp 9. Stig One (e. Quite Easy U.S) – Bengt-Erik Olsson (Bengt-Erik Olsson)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.