Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höll ihop hela vägen

Foto: Martin Langels/ALN
Hållihop med Henrik Åslund. Foto: Martin Langels/ALN

Visst går det att göra fynd på auktion. Ett lysande exempel är tisdagens mest imponerande vinnare vid lunchtravet på Sundbyholm.

Publicerad:

ESKILSTUNA. Hållihop är inte bara snygg att se på utan besitter också kapacitet utöver det vanliga.
– Hästens prestation var osannolik. Jag är nästan stum av beundran, förklarade delägaren och körsvennen Henrik Åslund sedan fyraåringen aldrig gav övriga en chans trots den våldsamma öppningen. Hållihop (e. Up Front Larry) inledde strax över 1.09 första 500 ute i spåren för att ta kommandot och tvingades öppna under 1,13 första 1 000.
– Han hade rätt att bli trött men styrkan är ju hans främsta vapen och jag hoppades att det skulle hålla till mål.
Vilket Henrik inte behövde oroa sig för. Helt tom var nämligen inte valacken som rekordsänkte med en halvsekund över full distans till 1.14 blankt med bilstart.
Sex segrar på åtta försök är facit så här långt. Jätteinsatsen på Solvalla i september räknar man inte som en plump, däremot genomklappningen i Örebro.
– Jag testade banan för eventuell V75-start men hästen sprang bara och slirade och blev trött. Nu visade han sig åter från sin bästa sida och gav ett verkligt positivt besked. Jag hade bestämt vintervila efter Sundbyholm, nu får jag nog ta en funderare om det inte ska bli någon mer start.
V75 på Sundbyholm om knappt två veckor?
– Vi får se, säger Åslund som hunnit med åtskilligt inom travet sedan hans intresse väcktes för 17 år sedan. Den nu 34-årige värmlänningen (bostadsort Kil) har bakom sig en karriär som lärling och proffstränare och är nu åter amatör.
– Proffslivet var ingen dans på rosor så jag tog ett steg bakåt. Nu trivs jag utmärkt och med en häst av Hållihops kaliber leker livet. Bättre häst har jag aldrig haft och jag håller tummarna för att han fortsätter.
Auktionspriset blev 25 000 i samband med Kriteriet för två år sedan. Eftersom Up Front Larry-sonen uppträdde slött i träningen, vilket han gör fortfarande men älskar att tävla, valde man medvetet att låta honom mogna.
Med facit i hand ett klokt beslut. Hållihop kan på sikt bli ett verkligt utropstecken, tills vidare med 140 000 i prissumma.
– Hoppas kan man ju alltid. Han har hittills visat prov på alla de egenskaper man vill ha hos en bra travare, förklarar Åslund, 34, som vunnit närmare 40 lopp i sin kuskkarriär och gärna förstås bättrar på den statistiken.

Övriga vinnare
Lopp 2: Island Life (e. Pine Chip), tränare och körsven Peter G. Norman.
Lopp 4: Andy Pandy One (e. Andover Andover), tränare och körsven Mats L. Andersson.
Lopp 7: T.P.Okaj (e. Love You), tränare Nathalie Halvarsson, körsven Kaj Widell.
Lopp 8: Oh Happy Day (e. Pastor Stephan), tränare Lars Wennebring, körsven Claes Sjöström.
Lopp 9: Wake up America (e. Super Photo Kosmos), tränare och körsven Fredrik B.Larsson,
Lopp 10: Al´s Orlando Boy (e. Orlando Vici), tränare Agneta Jakobsson, körsven Lukas Svedin.

Lira nästa gång: Madronjo gjorde sitt livs lopp som tvåa efter tidig forcering till utvändigt ledaren i hård fart. Hyperaktuell närmaste tiden.

BIG BEAR

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS