Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hur gör Persson med Lotterialöpningen?

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Wingait C.H. är inbjuden till Lotterialöpningen, men Stefan Persson har inte bestämt hur han vill göra ännu. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Stefan Persson har fått en inbjudan till Lotterialöpningen utanför Neapel, men vet inte hur han ska göra.
– Det är 50-50 just nu, säger Halmstadtränaren.

Publicerad:

Det var i slutet av förra veckan som Persson gick ut på Twitter och berättade att hans miljonär Wingait C.H. (e. Bring Me Back) fått en inbjudan till klassiska Lotterialöpningen. Loppet körs med försök och final samma dag den 1 maj och vinnaren i finalen kan räkna med 258.000 euro.
– Visst är det här en stor grej och om ägaren (Stall Wingait HB, Limmared) fick bestämma skulle vi nog säga ja på studs. Han ägde ju även Bring Me Luck U.S. som deltog i Kommunloppet 2010 i Italien. Han hade en fin upplevelse där (tvåa i försök, galopp i finalen) och vill gärna prova igen, berättar Stefan Persson, som dock inte själv är lika säker på sin sak.
– Det finns faktorer som talar både för och emot. Det blir en väldigt lång resa och lite andra förutsättningar än vi är vana vid. Samtidigt är hästen i toppform nu och kanske inte får någon sådan här chans någon fler gång. Så det hela tål att tänka på.

När måste du bestämma dig?
– Jag vet inte exakt, men det är ingen jättepanik samtidigt som arrangörerna säkert ändå vill ha ett besked så snabbt som möjligt. Via mejl har jag fått veta att det ska gå en stor hästtransport från Sverige till Neapel, så det blir säkert fler svenska startande också.

Så här långt har sjuårige Wingait C.H. tagit 14 segrar och tjänat drygt 1,1 miljoner kronor. Senast på Jägersro den 26 mars segrade hästen på 1.09,9a/1640 meter, vilket var årets första segertid under 1.10 i Sverige.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS