Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget trav i år i Tingsryd

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
På grund av sina dåliga ekonomi upphör nu all verksamhet i Tingvalla Travsällskap och det blir inga tävlingar i Tingsryd under 2015. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Det blir inga travtävlingar i Tingsryd i år. Under torsdagen togs beslutet att all verksamhet i Tingvalla Travsällskap ska upphöra med omedelbar verkan.

Publicerad:

Tingsrydtravet har haft tävlingsförbud sedan i våras på grund av sin dåliga ekonomi. Uner onsdagens samlades representanter för Tingsryds kommun, travsällskapets tillfälliga interimsstyrelse, berörda banker samt Svensk Travsport för att i sista stund hitta en lösning och rädda tävlingssäsongen. Men detta lyckades inte.
– Vi har gjort vad vi kunnat, men tyvärr räckte det inte, säger Thomas Mattsson, ordförande i den interimsstyrelse som drivit Tingvalla Travsällskap under några månader.
ST:s generalsekreterare Johan Lindberg fyller i:
– Jag hade hoppats att de berörda bankerna hade kunnat hjälpa till på ett bättre vis. Både den tillfälliga styrelsen i travsällskapet och kommunen har jobbat stenhårt för att rädda situationen. Det känns verkligen ledsamt att det inte lyckades.
Det blir nu istället Kalmar och Jägersro som tar över Tingsryds tävlingsdagar under 2015. De tre tävlingsdagarna i juni, varav V86-dagen den 3 juni, ska köras i Kalmar medan inget är bestämt angående de följande tävlingsdagarna.
Varför har inte ATG och Svensk Travsport löst TingsrydTravets skulder?
– Varje travsällskap är ansvarigt för sin egen verksamhet. Ekonomin har under längre tid misskötts i Tingvalla Travsällskap, det går tyvärr inte att uttrycka det på något annat sätt. De krav vi ställer på alla landets travsällskap, har man inte klarat i Tingsryd och därför får travsällskapet inte något fortsatt tävlingstillstånd, förklarar Johan Lindberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.