Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Invigningen är inställd: ”Haft lite tur i oturen”

Foto: TR BILD
Jan Quicklund delade ut hederspris till Hans-Owe Sundberg efter V75-segern i juni förra året. Några veckor senare råkade banan ut för en stor brand. Foto: TR BILD

Under midsommarafton förra året drabbades travbanan i Östersund av en svår brand. Invigningen av den nya publikhallen var inplanerad till nu på söndag.

Publicerad:

Givetvis omöjliggör coronaviruset några som helst publikarrangemang i samband med Östersunds Grand Slam 75-omgång på söndag. Annars hade banan planerat för firande av sitt nya mångmiljonbygge.

– Branden till trots måste man ändå säga att vi haft lite tur i oturen. Dagens ekonomi i svensk travsport omöjliggör sådana här publiksatsningar på nio-tio miljoner kronor. Nu kunde vi göra det ändå tack vare försäkringspengar samt sökta energibidrag. Jag tror att kostnaderna täcks krona för krona, säger Östersunds travbanechef Jan Quicklund.

Det blir inte bara en ny fräsch totohall med serveringar och så, utan även kontors- och konferensrum.

– Själva ytan blir den samma med ett tak på 300 personer. Däremot är själva planlösningen mycket smartare när det gäller både totodelen, fika/grill och toaletter. Det hela ger lite mera vardagsrumskänsla och mindre köbildningar. Det blir även ett inglasat konferensrum med perfekt utsikt över banan, med plats för 25 personer. Kontorsrummen är också av modernt snitt, fortsätter Quicklund.

Det har varit en tuff tid sedan branden på midsommarafton förra året. Men nu kan man istället glädjas över en rejäl uppgradering av publikplatserna. Även om invigningen lär dröja.

– Vi får kanske vara glada om invigningen kan ske i samband med vår V75-helg i början av juni. Det är dit vi är på väg som det ser ut nu.

På söndag bjuds det på fina Grand Slam 75-tävlingar med det stora hemmahoppet Shocking Superman i årsdebut (GS 75-5). Några segerintervjuer kommer dock inte att ske på banan. Det här lär vi får vänja oss vid i dessa nya coronatider.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS