Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag ringde Kolgjini och frågade"

Foto: Micke Gustavsson/ALN
Ett fint segertäcke väntade Honey Bunny efter kvällens seger. Foto: Micke Gustavsson/ALN

RÄTTVIK. Få lopp i kroppen och tung resa utvändigt ledaren var inget som bekom Honey Bunny (e. Raja Mirchi) I måndags var fuxan bara bäst.
– Jag satt med fulla linor över mål, sade segerkusken Bengt-Erik Olsson.

Publicerad:

Rommetränaren Bengt-Erik Olsson hade all anledning att vara nöjd med femåriga Honey Bunny som vann med betryggande marginal på gångbara 1.15,3a/2 140 meter.
– Honey Bunny är en jättefin häst och vi har alltid haft höga förväntningar på henne. Dessvärre blev hon sparkad ifjol och det har tagit ett år att få henne tillbaka till tävlingsbanan. Hon har tidigare varit väldigt galopplysten, men det såg vi inget av idag, sade Bengt-Erik Olsson som medvetet har minskat sin tränarrörelse markant på senare tid.
– Stämmer tidigare hade jag cirka 30 hästar i träning. I dagsläget har jag sju, men å andra sidan har jag väldig koll på varenda individ, sade Bengt-Erik och fortsatte:
– Skämt å sido. Att Honey Bunny skulle vara så här bra hade jag faktiskt ingen aning om. Loppet blev som det blev, men dödens var i alla fall ledigt och det visade sig perfekt.
Honey Bunny inledde sin tävlingskarriär i Skåne och gjorde tre starter i Lutfi Kolgjinis regi innan Olsson tog över träningen.
– Jag ringde helt enkelt upp Lutfi Kolgjini och frågade om han hade någon häst till salu. Den första han nämnde var Honey Bunny. Mer dramatiskt än så behöver det inte vara, avslutade Bengt-Erik Olsson.

Noterat
Jenni H Åsberg vann ett tempostarkt uttagningslopp till Dam-SM med Peter Eriksson-tränade Tempura efter avvaktande resa i tredje ytter. Segertiden blev 1.13,8a/2 140 meter.
Kvalificerade sig för finalen, som avgörs på Hagmyren den 6 augusti, gjorde även M.R.Hungry Eyes och Erika Åsbom.
– Vi hamnade väldigt bra till i andraspår och förutom ett kort tag när man attackerade bakifrån på sista bortre långsidan kände jag mig rätt segerviss. Jag har vunnit Dam-SM en gång tidigare och det ska bli spännande att se vad Tempura kan åstadkomma i finalen, sade Jenni H Åsberg.
Nicklas Westerholm avancerade V75-meriterade Ola Montana (e. From Above) till spets dryga varvet från mål och från den positionen vann femåringen säkert på 1.14,4a/2 140 meter.
Rommelärlingen Marcus Lilius gjorde inga misstag bakom Fredrik Tengstad-tränade Gloria Band (e. Racer Bourbon) som vann från dödens i smått imponerande stil på 1.14,6a/2 140 meter.
– Jag hade en bra känsla på förhand och att sätta mig i femte inner var aldrig aktuellt, sade Marcus Lilius.
Hans R Strömberg-tränade Qamaro C.D. (e. Scarlet Knight) och Patrik Fernlund var starkast i ett amatörlopp över 2 640 meter.
– Egentligen hade jag tänkt köra bakifrån, men det gick så långsamt i täten att jag valde att avancera mot dödens 1 400 kvar, sade Patrik Fernlund.

Lira nästa gång: W.S. Malte (5) svarade för en stark långspurt till ett andrapris från tredje ytter.

Dagens vinnare på Rättvikstravet:
Lopp 1: Like A Boeing (e. Broad Bahn) – Tomas Pettersson (Tomas Pettersson)
Lopp 2: Tartlet (e. S.J.'s Photo) – Sergio Rondina-Bisi (Sergio Rondina-Bisi)
Lopp 3: Honey Bunny (e. Raja Mirchi) – Bengt-Erik Olsson (Bengt-Erik Olsson)
Lopp 4: Gloria Band (e. Racer Bourbon) – Marcus Lilius (Fredrik Tengstad)
Lopp 5: Ida Mollyn (e. Eldfaksen) – Ulf Eriksson (Conny Andersson)
Lopp 6: Xanthis Business (e. Select Yankee) – Leif Witasp (Leif Witasp)
Lopp 7: Qamaro C.D. (e. Scarlet Knight) – Patrik Fernlund (Hans R Strömberg)
Lopp 8: Tempura (e. Jocose) – Jenni H Åsberg (Peter Eriksson)
Lopp 9: Ola Montan (e. From Above) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 10: Racer Reo (e. Racer Bourbon) – Magnus Jakobsson (Peter Cederin)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.