Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson stal showen

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Fossens Bonus slog namnkunnigt motstånd i Norge. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Det skulle bli en duell mellan Ferrari B.R. och Lionel. Men istället stal Magnus Jakobsson showen i snabbloppet på Momarken.

Publicerad:

Tillsammans med Fossens Bonus (e. Juliano Star) fick Jakobsson köra 1.14,5 första varvet i ledningen och höll sedan undan knappt på 1.12,0a/1640 meter närmast före en positiv Lionel. Däremot var världsrekordhållaren Ferrari B.R. långt efter som fyra på 1.12,9 från fjärde ytter. Segern var värd 16.000 norska kronor.
– Fossens Bonus var väldigt bra för några år sedan och vann flera gånger på V75. I fjol hade dock hästen problem med sina blodvärden och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Det har tagit tid att få igång hästen igen, men nu är han på väg mot rätt håll. Jag ville prova i spets i dag och det höll hela vägen. Fossens Bonus kändes stark när Lionel kom fram utvändigt, men jag var inte säker på seger förrän vi passerade mållinjen, sade Magnus Jakobsson till Rikstoto Direkt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS