Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriärens första seger – för både häst och kusk

Foto: ATG Live
Foto: ATG Live

Awkward Situation och Enya Gustafsson stod för måndagens stora skräll på Färjestadstravet. Hästens första segern i karriären och detsamma gällde för hennes kusk.
– Jag hoppades att det skulle hända med just den här hästen, säger Enya Gustafsson.

Publicerad:

Tolv amatörkuskar gjorde upp i kvällens andra V64-avdelning. In på slutrundan anförde T.N.T.Dynamite fältet med Zola T.P. på sin utsida. Där bakom lurade Awkward Situation (e. Zola Boko) i ledarens rygg och i ingången till sista sväng kom luckan. Precis som kusken Enya Gustafsson hade hoppats på innan loppet.
– Det blev helt perfekt. Den här hästen har inte så lång speed, därför måste det lösa sig som det gjorde i dag, säger hon.

Med fritt fram tog Awkward Situation över vid upploppets början. Invändigt var kusten klar, men från kön närmade sig Tothemoonandback undan för undan. Nervösa sekunder, berättar Enya Gustafsson.
– Den kom fort till slut. Väldigt fort. Samtidigt visste jag att min häst skulle gå in i mål och vi lyckades också knipa åt oss segern.

En speciell sådan. Segern var nämligen den första i karriären för femåriga Awkward Situation. Så även för 20-åriga Enya Gustafsson.
– Jag har inte fattat det riktigt. Det är helt magiskt, säger Enya Gustafsson och fortsätter:
– Särskilt att jag fick göra det med just den här hästen. Det hade jag hoppats på. Vi har fått låna henne av Mikael Fellbrandt och det är min pappa Mikael som tränar henne. Det är en himla trevlig häst på alla sätt och vis – jag älskar verkligen henne.

Enya Gustafsson har amatörlicens på Axevalla och berättar att hon jobbar extra hos flera olika tränare.
– Kortsiktigt hoppas jag att hitta något ställe där jag kan jobba heltid och där jag trivs. Sedan kanske man kan få starta något eget i framtiden. Jag vill i alla fall fortsätta med travet. Det är ju drömmen och den här segern var ett steg på vägen mot att det ska hända något.

Från Färjestads V64-omgång noterar vi även två segrar för Emilia Leo. Först spårade hon runt om med Go Around (e. Scarlet Knight) som tränas av Malin Bergström, sedan gjorde hon samma sak bakom Simb Murdoch (e. Pine Chip) från Mattias Erikssons stall.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS