Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Leos nya drag – egen gård

Foto: TR BILD/PRIVAT
Foto: TR BILD/PRIVAT

Efter två succésäsonger har Emilia Leo tagit ett nytt steg i karriären. 

På sin nya gård planerar hon att göra plats för en längre träningslista på sikt.

Publicerad:

Hon utsågs till årets komet 2018 och i fjol blev det över 100 segrar innan Emilia Leo tog emot Helen Ann Johnssons pris på travgalan i februari. Parallellt med framgångarna som catchdriver har hon också bedrivit en mindre tränarverksamhet med Sign Me Up Too som det stora affischnamnet. Nu berättar Emilia Leo att hon och hennes sex hästar just har flyttat till en ny gård.
– Det är alldeles intill där jag höll till tidigare. Den här gården har legat ute i över ett år och jag har varit och tittat på den flera gånger, berättar hon.

"Alldeles lagom"

Gården ligger ett stenkast från Rommetravet och består av en stallbyggnad, en enplansvilla och drygt sex hektar hagar.
– Den är för liten för en tränare som har en stor rörelse igång och nästan för stor för någon som bara ska ha ett par ridhästar. För mig är det alldeles lagom. Huset är litet med fyra rum och kök.
– En stor anledning till varför jag slog till är att den ligger mitt emellan Rommes träningsslinga och travbanan. Nu kan jag köra direkt ut på slingan med preparerade banor att träna på. Jag hinner inte sitta och harva om jag ska iväg och köra på kvällen. Det låter ju som väldigt mycket jobb när man köper en gård och det är det ju till viss del, men jag sparar också väldigt mycket tid.

Och mer jobb kan det bli framöver.
– Jag har planer på att göra fler boxar. Det finns plats för att göra det och jag har en person som tittar över eventuella ritningar. Tanken är väl att det ska finnas plats för ett tjugotal hästar framöver. Fler tror jag inte får plats. Skulle det bli så att man vill bli ännu större så får jag väl sälja gården då. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS