Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindberg: "Stundtals svajigt, men oftast roligt"

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Johan Lindberg lämnar Svensk Travsport. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

I samband med att Svensk Travsport presenterade sin nya vd stod det klart att rollen som generalsekreterare försvinner. Från och med månadsskiftet går Johan Lindberg vidare till nya uppgifter.

Publicerad:

Johan Lindberg slutar på Svensk Travsport vid månadsskiftet. Informationen kom samtidigt som ST presenterade sin nya vd Maria Croon under torsdagen.
– Det jag har hört om Maria låter väldigt bra. Jag hoppas att hon kommer att göra ett bra arbete för svensk travsport och jag önskar henne all lycka till, säger Johan Lindberg.

Johan Lindberg tillträdde som biträdade generalsekreterare i augusti 2013 för att sedan gå från att vara tillförordnad till ordinarie generalsekreterare.
– Tiden har varit väldigt intensiv, lärorik och spännande. Stundtals har det varit svajigt, men oftast roligt. Jag håller inte med styrelsen om att det är rätt att plocka bort generalsekreterarrollen oavsett vem det är som innehar den. I en allt mer kommersiell värld är det oerhört viktigt att stå upp för bredden i sporten. Att stå upp för gräsrötterna, folkrörelsen och själen, säger Johan Lindberg och utvecklar:

– I blandningen av det ideella och kommersiella så är det svåra beslut och någon kommer alltid att känna sig gynnad och någon annan kommer att känna sig drabbad. Det jag tror Pegasus har och kommer att hjälpa till mycket med är att få många att förstå att alla sidor behövs och där tycker jag att vi hamnat rätt med tanke på den utbildningsinsats som gjorts.

Vad kommer du att minnas mest?
– Det kommer att vara det sista vi gjorde. Den turné som jag och Stefan Hultman varit ute på och som visat ett enormt engagemang. Vi har mött över 3500 människor och det har varit en resa rätt in i själen.

Vad kommer du att göra nu?
– Jag älskar den svenska travsporten och kommer alltid att göra. Jag kommer alltid att försöka bidra till att vända den negativa utvecklingen när det kommer till utövare och hästar och det kommer jag att göra oavsett vad jag tar mig för. Det som kortsiktigt händer är att jag startar en konsultverksamhet från och med 1 maj.

Johan Lindberg gör sin sista arbetsdag som generalsekreterare den 30 april.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.