Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgren blev champion: ”Visst var det häftigt!”

Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD
Joakim Lövgren tog sitt första kuskchampionat på hemmabanan Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD

För första gången blev i dag Joakim Lövgren kuskchampion på sin hemmabana Jägersro.

Publicerad:

Inför den avslutande tävlingsdagen var ställningen 39-39 mellan Joakim Lövgren och Johan Untersteiner, men Lövgren hade klart fler andraplatser. Ändå var det Untersteiner som såg ut att ta hem championatet, sedan han vunnit med såväl Sandsjöns Enzo (lopp 5) som M.T.Oberon (lopp 7). Lövgren segrade med Global Workaholic i andra loppet, men inför sista loppet var Lövgren piskad att vinna med egentränade treåringen Oscar L.A. för att bärga championatet. Och det lyckades han också med, närmast före Johan Untersteiner (Twigs Got U)!
– Visst var det häftigt! Jag har haft jättekul under de senaste tävlingsdagarna och haft det här med championtiteln i bakhuvudet. Det har blivit lite så att jag tittar var Johan sitter i loppen och tvärtom. Så visst har det varit tävling, sade Joakim Lövgren.

Pappa Leif Lövgren tog själv tre kuskchampionat på Jägersro, för Joakim handlade det om första.
– Det känns som en rolig rispa i kolven. Alla vill ju gå i sin fart fotspår, men jag har tidigare aldrig varit riktigt nära en championtitel här på Jägersro. Men nu har vi fått smak på det här, avslutade Lövgren.

Sedan tidigare har Joakim Lövgren även kuskchampionat från Kalmar och Karlshamn, båda 2010.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS