Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist i Frankrike: ”Gäller att ha is i magen”

Foto: TR BILD
Tomas Malmqvist är kvar på franska träningsanläggningen i Normandie. Foto: TR BILD

Tomas Malmqvist är sedan tre veckor tillbaka på träningscampen Mortree i Normandie och vet inte när han kan komma hem till Sverige igen.
– Det gäller att ha is i magen, säger jägersrotränaren, som just nu även hjälper Björn Goop.

Publicerad:

I den bästa av världar skulle Tomas Malmqvist vilja åka emellan Sverige och Frankrike och starta hästar i båda länderna.
– Men coronautbrottet gör det just nu omöjligt. Det förväntas komma nya besked här i Franikrike inom tio dagar, så det är bara avvakta. Om tävlingsuppehållet här blir för långt så får jag helt enkelt skicka tillbaka hästarna till Sverige. Men samtidigt vet man inte heller om det kommer att gå att tävla vidare i Sverige.

Hur många egna hästar har du i Frankrike?
– De är just nu 16 och sedan hjälper jag även till med att träna 20-talet åt gårdens ägare. Dessutom bistår jag också Björn Goop lite med hans tvååringar.

Så det är med andra ord fullt upp?
– Jo, jag har jobb. Det är flera hästar som Calle Crown, Amazing Dynamite och Cofidence som är redo att starta bara det bli lopp medan jag däremot inte har någon brådska med Empire (en av favoriterna inför danska Derbyt). Den sistnämne känns dock fantastiskt fin för dagen. Förutom detta har jag även några franska treåringar som vill komma igång och starta.

Hur fungerar det med det svenska stallet när du är borta?
– Det går bra eftersom jag fått in lite körhjälp och så. Dessutom handlar det mest om unghästar som ännu inte börjat starta.

Är det några fyraåringar i svenska stallet som är aktuella inför pokalloppen på Åby?
– M.T.Oskar (e. Yarrah Boko, två segrar och 121.750 kronor) ska snart börja starta, så vi får se om han kan vara något för Kungapokalen. Barnacle (e. Jocose, tre segrar och 194.000 kronor) är en annan som finns med i bilden.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS