Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Man känner lite press”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Elias Strandberg. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Johanna K Karlssons I.T.Inventor har visat fin kapacitet utan att lyckas få till det.
På Bollnäs kom fullträffen tillsammans med Elias Strandberg.

Publicerad:

Som treåring imponerade I.T.Inventor (e. Super Photo Kosmos) och han påbörjade fyraåringssäsongen med fyra segrar i ryggen. Men det skulle dröja fram till säsongsavslutningen på Bollnäs innan den femte segern kom.
På förhand handlade mycket om Åke Svanstedt och hans återkomst bakom favoritspelade Timetorock’nroll. Ekipaget hittade också till ledningen, men den tunga banan tog ut sin rätt över två och ett halvt varv. Istället kunde Nicklas Westerholm och No April Fool koppla grepp på upploppet. I tredjespår kom dock I.T.Inventor och Elias Strandberg med bäst fart och kort innan mål var ekipaget förbi.
Segertiden blev 1.19.0/2660 meter.
– Det har bara gått helt åt skogen med honom i år. Det har varit skit så det här var skönt. Man känner ju lite press bakom en häst med sådan här grundkapacitet när man inte får det att funka. Det är svårt att ta sig ur det, även förlig psykiskt, sade Elias Strandberg i vinnarcirkeln.

I.T.Inventor tog därmed första årssegern i karriärens 18:e start. Efter dagens triumf har han hunnit samma på sig 241 700 kronor.
Åke Svanstedt fick nöja sig med en fjärdeplats bakom favoriten. Istället slog den grönklädde kusken till bakom Jan-Olov Perssons kallblod Demex (e. Järvsöfaks) som var helt överlägsen från 20 meters tillägg. Klockan stannade på 1.29,4/2660 meter.

"Lite speciellt"

Tränaren Kjell O Jonsson avled tyvärr i somras, vilket innebar att hans M.T.Night Rider (e. Quite Easy U.S) hamnade i Kajsa Fricks träning. Den duon kunde spurta till en knapp seger efter ett lopp i fjärde invändigt.
– Det blir lite speciellt. ”Kjelles” familj är fortfarande med och äger hästen, så det känns lite extra, sade Kajsa Frick i vinnarcirkeln.
Segern var dessutom efterlängtad.
– Det har varit lite stolpe ut det sista och det var ett tag sedan jag vann. Det här var välkommet.

Jorma Kontio hittade till ledningen tillsammans med Bon Bini (e. Hard Livin) och då blev det duons andra raka seger tillsammans. Håkan B Svensson tränar treåringen, som vann på 1.18,2a/2140 meter.
– Det är en jättefin häst som har hittat rytmen efter några lopp i kroppen. Han är jättesnabb i benen och han vann enkelt i dag, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Fin comeback

Den sportsliga höjdpunkten låg placerad utanför GS75-omgången då loppet endast innehöll fem hästar. I det kunde Alf Jonsson-tränade Ängsborken (e. Bork Odin) vinna tillsammans med Jimmy Jonsson efter långt uppehåll. Hästen hade inte startat sedan september i fjol och segertiden blev 1.26,8/2160 meter.

Niclas Hammarström fick vinna med egentränade Skylar G.G. (e. Tyler Cas El) och Mats E Djuse kunde sätta dit Björn Röcklingers Västerbo Cirkus (e. Rocklyn) innan GS75-omgången avslutades med en tät slutstrid mellan ledande Journey och starkt avslutande Linda’s Girl (e. Order By Fax). Målfotot visade fördel den sistnämnda, som kördes av Oskar Kylin Blom och som tränas av Lena Norin.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.