Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen A.M. vann i Seinäjoki

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Månprinsen A.M. vann i Seinäjoki i Finland under lördagen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Månprinsen A.M. gästspelade för första gången på finsk mark när han idag startade i Seinäjoki. Det gick som det ofta gör när han visar upp sig på tävlingsbanan - nämligen med seger. Passande nog togs vinsten på Gunnar Melanders födelsedag.

Publicerad:

Månprinsen A.M. kom iväg som tredje häst från sjättespåret bakom startbilen. Efter 400 meter kunde Gunnar Melander överta ledningen med Månprinsen A.M. från Marat och Pekka Korpi. Öppningstempot första 500 meterna var 1.22,5.
Tuikun Poju attackerade från fjärde ytter ett drygt varv från mål. 500 kvar kom han ner utvändigt om Månprinsen A.M., men det var inget som bekymrade Gunnar Melander i det läget.
– Man ska ha respekt för motståndet, men Månprinsen A.M. kändes väldigt fin i det läget och jag behövde inte köra något i det läget. Han sprang bara och lekte, sade Gunnar Melander.
Över upploppet spänstade Månprinsen A.M. undan till lätt seger på 1.23,5a/2.100 meter. Segern var värd 7.000 euro.
– Han gjorde det på mycket bra sätt och sprang mest och tittade hela vägen. Efter mål släppte jag av honom och då bara dansade han iväg. Idag behövde han bara springa på 80 procent, sade Gunnar Melander som fyllde 69 år idag.
Melander berättade också att nästa uppgift för Månprinsen A.M. blir ett lopp på Bjerke i Norge under Oslo Grand Prix-helgen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS