Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Måste tävlingarna flyttas?

Foto: Hanold/ALN
Dalatravets sportchef Kaj Närhinen kan tvingas flytta måndagens lunchtävlingar från Rättvik till Romme. Foto: Hanold/ALN

Det är inte säkert att Rättvik kan köra sina lunchtävlingar nu på måndag.

Publicerad:

Det handlar om årspremiär med åtta lopp (V4 och V5), men beslut om tävlingarna kan avgöras går ännu inte att tas.
– I nuläget är största delen av banan i bra och körbart skick. Det är endast i första kurvan som banunderlaget är mjukt på vissa ställen. Vi måste därför avvakta till söndag innan det går att fatta ett slutgiltigt beslut var måndagens tävlingar kommer att köras. Det finns mycket tjäle i banan just i första kurvan och det kan ställa till problem för oss. Om vi inte kan köra lunchtävlingarna i Rättvik på måndag blir det vår andra bana Romme som tar över tävlingarna. Trav blir det oavsett på måndag på Dalatravet. Tävlandes säkerhet går dock alltid i första hand, informerar Dalatravets sportchef Kaj Närhinen på banans hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.