Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Stenby lämnar ST

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Mattias Stenby börjar jobba på Östersundstravet i maj. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Mattias Stenby lämnar sin tjänst som handläggare på Svensk Travsport. Ny arbetsplats blir en norrländsk travbana.

Publicerad:

Närmare bestämt Östersundstravet, där Stenby ska arbeta med sportsliga frågor och skriva propositioner.
– Det kommer att bli kanon. Det kändes väldigt bra när det alternativet kom upp. I Östersund finns allting inom fem minuter, säger Stenby och fortsätter:

– Vi har under flera års tid tittat på att flytta norrut. Familjen gillar att åka skidor och vi har en stuga i Härjedalen som vi vill komma närmare. Vi har bestämt oss för att prova på det livet en tid, säger han.

Mattias Stenby har arbetat på Svensk Travsport i tio år och var tidigare biträdande sportchef. I dag är han handläggare med ansvar för STL-propositionerna och skriver dessutom proppar till fem banor som köpt in den tjänsten av ST.
– Det har varit Åmål, Årjäng, Visby, Östersund och Axevalla. Jag räknade ut någon gång att jag gjorde propositionerna till 20 procent av alla lopp i Sverige. Sedan har jag också varit ansvarig för hela propositionshäftet. Att sätta ihop allting, att samordna med banor och planera unghästloppen. Sedan har licensdelen varit min också och jag har varit delaktig i att göra om licenssystemet, säger Stenby.

– Tiden på Svensk Travsport har varit bra. Jag har trivts bra och det är inga konstigheter på så sätt. Men man lägger väldigt mycket tid på att bara sitta i bilen när man bor i Stockholm och det gör man att man ruttnar efter ett tag. Men om jag hade kunnat ha kvar mina arbetsuppgifter, men samtidigt bott i en annan stad så hade jag gjort det.

Mattias Stenby börjar sin nya tjänst om ett par månader.
– Mina barn ska gå klart den här terminen i skolan. Sedan kommer vi att flytta upp någon gång under sommaren. Men planen är att jag börjar jobba på Östersundstravet i maj.

Jan Quicklund är travbanechef på Östersundstravet – och är mycket nöjd över rekryteringen av Mattias Stenby.
– Jag har fantastisk personal på min anläggning, men den här rekryteringen känns otroligt spännande och kommer att göra mitt team ännu vassare. Vi har haft kontakt under en period och jag är jätteglad över att Mattias valde att hoppa på det här. Det känns extra kul eftersom deras flytt till Östersund är naturlig i och med att de har stuga i närheten och ett stort intresse för skidåkning, säger Jan Quicklund och fortsätter:

– Vi kom väldigt snabbt överens om ett passande upplägg. Mattias kommer till en början att ersätta en i personalen som ska vara föräldraledig, men med hans kvaliteter och erfarenheter kommer jag att göra vad jag kan för att hålla honom kvar inom travet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS