Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nästan tio miljoner på kontot - snart redo?

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Habitat tränar förbättrat hos Fredrik Persson. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Om en månad kan det vara dags för en nästan tiofaldig miljonär att göra comeback på svensk mark.

Publicerad:

Den numera sexårige amerikanen Habitat (e. Conway Hall) var minst sagt framgångsrik i USA som två- och treåring. Hästen segrade som tvååring bland annat i finaler av William Wellwood, Champlain Stakes och en division av Bluegrass Series. Sedan gick han vidare och tillhörde årgångstoppen som treåring. Detta via finalsegrar i Yonkers Trot, Dexter Cup och New York Sire Stakes. Hästen slutade dock oplacerad i finalen av Hambletonian. Stefan Hultman hade först en köpare på Habitat, men denne drog sig ur. Istället fick då Peter Untersteiner chansen. Halmstadtränaren lyckades dock inte få hästen att visa rätta kapaciteten, utan det blev bara drygt 50.000 kronor i intjänade pengar på sju starter under 2016-2017 (ingen seger).

Sedan oktober förra året har den nästan tiofaldige miljonären (15 segrar) tränats av Kalmars Fredrik Persson. Frågan är om han kan hitta nyckeln?
– Det kändes väldigt svårt i början när jag jag fick in honom in träning. Under den senaste tiden har han dock tränat förbättrat och i ett jobb förra veckan var jag väldigt nöjd.

Hur fort har du kört?
– Han sprang 1.19/2140 meter på bra sätt förra veckan.

När kan det bli fråga om comeback?
– Kanske om en månad. Hästen är på rätt väg, men hur han sedan presterar när det väl är dags för riktigt lopp är svårare att sia om. I USA imponerade hästen stort mot hästar som Pinkman och Southwind Mozart, men de lopp som han hittills gjort i Sverige har ju inte alls varit av samma märke. Så vi får helt enkelt så hur det går.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.