Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmonen öppnar filial – elitloppshästen till Sverige

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Sundbyholmstravet får finskt besök i form av Iikka Nurmonen. Inte bara tillfälligt, hoppas sportchefen.

Publicerad:

Travet står still i Finland på grund av coronaviruset och nu står det klart att ytterligare en finsk tränare flyttar över delar av sin verksamhet till Sverige. Iikka Nurmonen kommer till Berga Gård utanför Eskilstuna redan den här veckan, vilket Hevosurheilu var först med att berätta. En av hästarna är Next Direction, som i fjol slutade fyra i det första elitloppsförsöket för att sedan bli sexa i finalen.
– Det var ett enkelt beslut nu när vi inte kör trav i Finland. Vi provar lite under ett par månader, eller tills vi får tävla i Finland igen, säger Ilkka Nurmonen till Hevosurheilu.

På den nya filialen på Håkan ”Hockey” Erikssons gamla gård kommer Nurmonen att jobba sida vid sida med Eskilstunatränarna Christina Erlandsson, Svante Ericsson och Patric Jakobsson. Eskilstunas sportchef, Michael Wallin, hoppas att det blir mer än bara ett tillfälligt gästspel.
– På tisdag kommer vi att bjuda hit honom till banan och visa honom runt för att han ska känna sig välkommen och även gå igen det formella. Vi hoppas så klart att de gäster som kommer till Sverige ska tycka om svensk travsport och vilja stanna längre, så det är klart som sjutton att vi ska se till att de trivs här, säger Wallin. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS