Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny bana eller ej – ödesbesked inom kort

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Kommer Örebrotravets skylt att flyttas till Kvinnerstaområdet? Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

Samtidigt som Örebrotravet dukar upp till V75-fest med tvååringsloppet Svampen som höjdpunkt närmar sig också ett avgörande besked om travbanans framtid. Blir det en ny bana i Kvinnersta eller ej?

Publicerad:

Det är dagen före V75-omgången i Örebro och sportchefen Claes Broberg har förstås en hel del att göra. Men detta mest i positiv bemärkelse.
– Det är mycket folk som hör av sig och det verkar vara lite extra drag för våra oktobertävlingar den här gången. Det känns roligt och loppen håller också för årstiden bra kvalité. Jag tror att det var ett plus för vår del att Åby inte hade några vanliga klass-lopp under sin SM-dag.

Tvååringsloppet Svampen (V75-4) är huvudnumret och hela 515.000 kronor väntar på vinnaren. I Express Gaxes lopp (V75-3) får vi se hur kometen Antonio Tabac klarar av gulddivisionsmotstånd och Timo Nurmos segermaskin Laskari är en annan trevlig ingrediens (V75-5). Men slår han Ural? Både Express Gaxe och Carl-Erik Lindblom kommer också att hyllas under här lördagen. Samtidigt närmar sig ett ödesbesked vad gäller planerna på en helt ny travbana- och träningsanläggning i Kvinnerstaområdet. Efter att stadsbyggnadskontoret i Örebro kommun kommit med ett planbesked för den befintliga ”travbanemarken” i Marieberg är det nu upp till den eventuella köparen av marken att säga ja eller nej.
– Vi har bara en aktuell köpare, ett av Sveriges största byggföretag. De har förstås räknat en hel del på det hela redan sedan tidigare, men kan nu gå in i detalj och sedan komma fram till ett beslut. Snart är det helt enkelt ja eller nej som gäller, inte några ytterligare utredningar eller så.

När kan ett besked komma?
– Vi har vårt höstmöte den 8 november och har uttryckt en förhoppning om att få ett besked före den dagen.

Vad tyckte du om kommunens planbesked?
– Lite sämre än förväntat, men det är ändå svårt att säga hur det kommer att gå.

Vad händer om de säger nej? Försöker ni hitta någon ny köpare av den befintliga marken då?
– Om det blir ett nej har jag svårt att se hur vi ska kunna hitta någon annan. Nej, då blir det nog inget.

Det var i slutet av november 2016 som Örebrotravet presenterade sina omfattande planer på en försäljning av den eftertraktade marken i Marieberg. Detta för att istället bygga upp en ny travbana i Kvinnersta-området, en mil norr om Örebro. Det hela har tagit sin tid, men nu väntar några spännande veckor...

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.