Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny kusk och "fel" distans – då vann D.D.'s Hitman

Foto: ATG.se, skärmdump
Foto: ATG.se, skärmdump

Det var inget snack. D.D.’s Hitman var bara bäst och vann Finlandia-Ajo efter en sylvass avslutning. – Det var bara att sitta och hålla i sig sista biten, säger Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Han satt i tredje par utvändigt med en kusk som han aldrig har haft bakom sig. Sedan svarade D.D.’s Hitman (e. Donato Hanover) på frågan om vad han tycker om sprinterdistans. Klockan stannade på 1.09,8a/1.609 meter när D.D.’s Hitman stod som segrare i Finlandia-Ajo. 
– Det var ett väldigt trevligt mobilsvar att få i dag. Det är väldigt tacksamt att få en så här fin häst. Jag fick läsa på loppet under dagen, jag hade mest koll på att Propulsion skulle vara med, sade för dagen körande Ulf Ohlsson till TV12.   
Anledningen var att Johnny Takter tvingade stryka sig själv som kusk på grund av ryggproblem. När Ulf Ohlsson landade i Finland under lördagen hade han alltså ett meddelande från Petri Puro på sin telefon. Resten är redan nu historia.
– Vi gick ut i tredjespår 700 kvar och fick rygg på Twister Bi. Då hade jag Örjan i rygg och blev lite orolig så klart. 200 kvar märkte jag att Propulsion inte tog något på oss och då kändes det som att det skulle gå vägen. 
– Han hade bomullen kvar i öronen och det kändes som att han hade krafter kvar – han hade nog kunnat hålla det här tempot en bit till som det kändes. D.D.’s Hitman har beskrivits som en medeldistansare av tränaren Petri Puro. Nu är hästen inbjuden till Elitloppet – och efter uppvisningen på Vermo hade i alla fall Ulf Ohlsson klart för sig: 
– Han är på väg upp i eliten, han är väl värd en plats där.
Laura Myllynaa sköter om D.D´s Hitman.

Bakom vinnaren slutade den regerande mästaren Propulsion på en andraplats tillsammans med Örjan Kihlström. Ekipaget satt i rygg på vinnaren, men kunde inte ta något över upploppet. 
– Vi fick stryk av en väldigt bra häst. Vi hamnade en bit bak och då är det svårt att runda ett helt fält, samtidigt som den som vann var väldigt bra, sade Kihlström. 
Loppet inleddes med en 07-öppning där Elian Web till slut kunde ta hand om ledningen med Victory Bonsai utvändigt. Bakom tassade Twister Bi och Christoffer Eriksson som under slutsvängen fick dra fram vinnaren och som sedan också fick sig passerad av Propulsion över upploppet. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS