Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nygammal spelform ersätter V64 på tisdagar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Malmrot. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

V64 skrotas på Solvallas tisdagar.
I stället tar nygamla V65 plats i kalendern från och med den 18 september.
– Jag har varit pådrivande i det här, säger Anders Malmrot.

Publicerad:

Precis som på andra vardagar, onsdagar undantaget, så har Solvalla haft V64-spel som sin stora spelform under sina egna tisdagskvällar. Skillnaden har varit att jackpottpengarna gått från tisdag till tisdag för att isolera tisdagen som en särskilt intressant dag.

Får sin vilja igenom

Nu väljer ATG och Solvalla att ändra spelform, vilket kommunicerades ut i ett pressmeddelande. I stället blir det V65 som gäller. Radpriset, en krona, är det samma men vinstpoolerna är begränsade till utdelning på sex respektive fem rätt.
– Redan när jag började på Solvalla så trodde jag och hoppades på V65. Så det känns jättebra att vi får V65 nu, jag vill ha en annan spelform än V64 på tisdagar och hoppas att det kan ge en knuff till i omsättningen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

"V65 lockar lite extra"

Du som kommer från ”spelvärlden” – hur pådrivande har du varit?
– Jag har varit pådrivande då jag tyckt att det varit en viktig detalj med hela tävlingsdagen att även ha en spelform som lockar lite extra vilket jag tycker att V65 gör. Troligen får man med sig en annan typ av spelare nu.

Testperiod som utvärderas

V65 kommer att pågå under en så kallad testperiod vilken innehåller 14 stycken omgångar. Vad som krävs för att spelformen blir permanent på tisdagar är inte klart.
– Nej, det är flera parametrar man måste väga in. Hur kommer omsättningen att utvecklas? Hur kommer omsättningen V64-dagarna att påverkas? Hur blir det här ur ett internationellt perspektiv, främst med spel från Norge? Det är en helhet man måste ta ställning till, äger Peter Ågren som är produktägare av hästspelen på ATG.
Jackpottpengarna kommer fortsatt att flyttas från tisdag till tisdag.

FAKTA

Från V65 till V64

V64-spelet testades på söndagarna för sex-sju år sedan och i början av 2013 valde ATG att testa en tvåveckorsperiod som kallades för "V64-yra" med V64-spel på kvällarna. Testet föll väl ut och så småningom tog V64 plats som huvudspelform på vardagskvällarna – men nu väljer man alltså att gå tillbaka till "gamla" V65 på tisdagar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS