Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odramatiskt för Milligan

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Ulf Eriksson, Milligan's School och Catarina Lundström. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Efter 550 meter övertog Milligan's School ledningen i Gävle Stora Pris – sedan var det spel mot ett mål för Stefan Melanders häst.

Publicerad:

Över mastiga 3140 meter avgjordes Gävle Stora Pris. Ulf Eriksson körde Stefan Melanders Milligan's School (e. Yankee Glide) till ledningen efter 550 meter och fick sedan dämpa farten – ordentligt.

Första kilometern klockades till 1.15,4 och efter två varv stannade klockan på 1.15,1. Milligan's School hade sedan inga som helst problem att gå undan till säker seger på 1.14,0a/3140 meter.
– Han springer bra. Det är jag tacksam för. Det blev tacksamt med tanke på väder och bana och så där. Vi fick dämpa tempot väldigt i 700-800 meter och det är skönt att slippa köra för fullt varje gång, sade Ulf Eriksson.

Milligan's School vann loppet närmast före Digital Ink och Mr Golden Quick.

Spår tolv och kort distans. Det bekom inte Svante Båth-tränade Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.) det minsta. För Erik Adielsson avslutade den åttaårige hingsten starkast i ett försök till silverdivisionen och han tog därmed sin fjärde raka seger.
– Han var ruskigt bra. Det är en metamorfos han genomgått hästen. Det är lite extra när han genomgått en sådan förvandling att vinna från spår tolv. Han är verkligen förbättrad. Det är inget snack om det, sade Erik Adielsson.

Victor A.U. inkom i Svante Båths regi vid årsskiftet. Han inledde med sju starter utan seger, men ståtar nu med fyra raka segrar. Vinsten betalade 150.000 kronor och innebär att Victor A.U. numera hör hemma i gulddivisionen.

Segertiden skrevs till 1.12,0a/1640 meter. Tvåa blev Hazard Boko medan Dom Perignon blev trea.

I somras fick Fredrik Wallin in Dusktodawn Sisu (e. From Above) i träning. I ett stolopp över tre volter gjorde stoet sin fjärde start i den nya regin och noterades för andra raka segern.

Rikard N Skoglund serverade Dusktodawn Sisu en perfekt resa i mestadels tredje utvändigt och stoet avslutade övertygande till en säker seger på 1.14,1/2160 meter.
– Hästen var väldigt väl förberedd och jag kunde köar lite som jag ville. Hon vann med mycket krafter kvar. Jag blev lite irriterad att jag inte gick tidigare, men hade tur som fick ett bra lopp ändå. Vi redde ut och det och hon var bara bäst, sade Rikard N Skoglund.

Andraplatsen gick till Miss Sober och trea blev Texan Rose.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS