Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson i form

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Tre vinster på sju uppsittningar. Ulf Ohlsson visade god segeraptit vid söndagens tävlingar på Romme.
– Klart jag är nöjd även om det var lite surt att hästen i andra loppet fick materialfel, sade Ulf Ohlsson.

Publicerad:

BORLÄNGE. Först ut i Ohlsson trippel var Mats Andersson-tränade Kong Henry (e. Lome Kongen), vilken vann med knapp marginal på 1,26,5a/2 140 meter efter att ha presterat en stark avslutning i tredje respektive andraspår sista 800 meterna.
– Hästen kunde inte riktigt vara med från start. Dessbättre gjorde det inte så mycket eftersom de körde rätt tufft i täten. När vi svängde in på upploppet kändes det bra även om jag vet att hästen utvändigt sällan ger sig, sade Ulf Ohlsson.

Seger nummer två kom med Reijo Liljendahl-tränade Kashmary Night som vann tävlingsdagens högst doterade lopp på 1.14,6a/2 140 meter från ledningen.
– Självklart avgjordes mycket när vi kunde försvara ledningen. Annars blev loppet ryckigt kört med flera positionsbyten. Hästen visade fin form senast jag körde henne och visst hade jag en del förväntningar på förhand, sade Ohlsson.

Ledningen var ett gångbart segerrecept även för Martin P Djuses Titan Arrow (e. Mythical Lindy).
– Hästen mötte rätt bra motstånd och han behöver definitivt inte skämmas över sin insats, sade Ulf Ohlsson. 

Qiao Q.L. (e. Adrian Chip) vann i övertygande stil från ledningen på 1.15,2a/2 140 meter för sin tränare Nicklas Westerholm.
– Qiao Q.L. har ett jättefint lopp i Årjäng om en vecka och förhoppningen var att hon skulle vinna idag utan att jag skulle behöva bruka henne fullt ut. Hästen kom till mig med en halvdan resultatrad. Samtidigt var hon väldigt fin exteriört och jag har jobbat en del med hennes självförtroende, sade Nicklas Westerholm.

Amatörtränade Notation (e. S:t Göran) drog det längsta strået efter resa mestadels i andra ytter. Segertiden blev 1.15,7a/2 140 meter. I sulkyn satt Nathalie Blom.

Sandra Nordemo serverade Claes Sjöström-tränade Bottnas Dragon (e. Perhaps Love) ett väldisponerat lopp i ryggar och femåringen tackade genom att spurta till säker seger på 1.15,5a/2140 meter.
Cuarto Käbb (e. Love You) visade prov på prima styrka och vann förhållandevis säkert på 1.14,2a/2 140 meter efter att ha levererat ett starkt slutvarv i spåren. Hästen tränas av Fornabodaamatören Håkan Falk. I sulkyn satt Kenneth Haugstad.

Roger Walmann presenterade en intressant debutant i form av treåriga Aleppo Pine (e. Maharajah) som vann säkert på 1.17,1/2 140 meter efter avancemang från tredje ytter 1 300 kvar och vidare löpning utvändigt ledaren sista 1 100 meterna. I sulkyn satt Kenneth Haugstad.
– Aleppo Pine har inte stått över ett enda jobb, var fin i kvalet och har dessutom tränat bra inför debuten. Med andra ord visste jag att jag hade en duglig häst och ville vi kämpa om segern kunde vi inte låta ledaren bestämma för mycket. Jag vet inte hur det hade slutat om Twyla Face inte hade galopperat i sista kurvan, men Aleppo Pine kändes stark och jag hade mycket att köra med, sade Kenneth Haugstad.

Dagens profil: Ulf Ohlsson var rejält i segerstöten och tog en prydlig trippel.
Lira nästa gång: Leonardo Vici följde upp en mersmakande värmning med ett stark insats som tvåa.
Citatet: ”Han är lite bekväm och helt säker var jag aldrig” sade Petter Karlsson efter segern med Charming Soldier.

Dagens vinnare på Rommetravet
Lopp 1. Charming Soldier (e. Maharajah) – Petter Karlsson (Kåre Axelsson)
Lopp 2. Aleppo Pine (e. Maharajah) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 3. Tjötta Godtfred (e. Norheim Svenn) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 4. Dex Dynamite (e. Dexter Frontline) – Clara Jonasson (Kjell Sandström)
Lopp 5. Cuarto Käbb (e. Love You) – Kenneth Haugstad (Håkan Falk)
Lopp 6. Qiao Q.L. (e. Adrian Chip) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 7. Notation (e. S:t Göran) – Nathalie Blom (Johan Jonsson)
Lopp 8. Kong Henry (e. Lome Kongen) – Ulf Ohlsson (Mats Andersson)
Lopp 9. Bottnas Dragon (e. Perhaps Love) – Sandra Nordemo (Claes Sjögren)
Lopp 10. Kashmary Night (e. Scarlet Knight) – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Lopp 11. Titan Arrow (e. Mythical Lindy) – Ulf Ohlsson (Martin P Djuse)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.