Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olofsson i huvudrollen

Foto: MARIA HOLMÈN
Hanna Olofsson. Foto: MARIA HOLMÈN

GS75 avgörs i Boden i eftermiddag. Då har Hanna Olofsson gott om segerbud.

Publicerad:

Hanna Olofsson har nyligen laddat batterierna med en tre veckor lång semester i Australien. Nu är hon tillbaka i Boden som för dagen bjuder på 17 minusgrader och isbana. Under söndagen har hon inte mindre än sju hästar till start. 
Först ut är Gatelink som är spelad till andrahandsfavorit från 20 meters tillägg i GS75-1 – 20 meter före favoriten So Gå Imponera. Olofsson själv sitter i sulkyn när ekipaget startar från innerspår.
– Jag tycker nog att hon borde ha vunnit när Krister körde henne senast. Han körde bra. Gångerna innan har hon tappat från start, hon är lite trevande. 
– Spåret i dag är nog optimalt och det är inget vi kan skylla på. Hon känns fin och jag skulle inte vilja byta häst med någon. Samtidigt kan jag inte lova att hon bara går ut och vinner. 

I GS75-2 selar Olofssons stall ut en duo i form av Inbyprinsen och Guvenör Sund. Den sistnämnde körs av Olofsson själv från spår fyra bakom bilen samtidigt som stallkamraten får Ulf Ohlsson i sulkyn från spår sju.
– Båda är lite löpberoende och ingen är särskilt snabb ut. Samtidigt är båda distansgynnade (2640 meter). Guvenören är inte så himla modig och han behöver ett snällt lopp. Inbyprinsen har gjort många bra lopp trots att han har tvingats gå i spåren.
Vad säger du om favoriten i loppet, Valnes How Lovely?
– Den har faktiskt varit riktigt fin och jag tycker att det är en berättigad favorit.

Borups Puma får axla favoritskapet från 20 meters tillägg i ett lopp som bara innehåller sex hästar. 
– Ove fick ju en önskan från stallet att köra ett snällt lopp senast eftersom han hade hoppat i slutet av loppen innan. Så här i efterhand kanske det var ett dåligt beslut för han var bättre än vad man kanske trodde. Önskan från ägarna är att han tas lugnt och att vi tänker långsiktigt.
Blir det passivt igen?
– Passivt vet jag inte… Man kör ju som det känns, men det här är inte sista loppet. Vi får se hur det känns. Han känns jäkligt fin och jag skulle inte vilja byta häst med någon.

Omgångens näst största favorit Roger America (68%) startar från spår 14 i en spårtrappa med tränaren i sulkyn.
– Visst han är lite trög bakifrån, men han känns fortsatt väldigt bra.
Taktiken?
– Vi får se vad de andra gör. Kanske får vi åka fram om det går långsamt. Han går ju från alla positioner.
En riktigt bra chans?
– Ja, jag har inget att gnälla på. 

I GS75-6 tränar Hanna Olofsson andrahandaren Quattro Lane och fjärdehandaren Valley Streamline. Den senare körs av Jenny Engfors från spår tolv bakom bilen samtidigt som Olofsson hoppar upp bakom Quattro Lane från spår två, som hon tror är den som skulle kunna utmana favoriten Mister Burman.
– Han är lite känslig och jag kommer ta det lugnt med honom, men han är bättre än raden. Valley Streamline borde inte kunna vinna från spår tolv som det känns.
Du har ju kört favoriten ett par gånger, vad vet du om honom?
– Jag tycker att han brukar göra bra lopp och att han har blivit bättre sedan han började ridtränas, Han ser finare ut nu och han har bra form.

Är Roger America din bästa chans?
– Så känns det, även om det är jäkligt många att runda.
Näst bästa chansen då?
– Det kanske är Gatelink om hon travar. Det är ganska jämnt bland mina, ingen som bara går ut och vinner och ingen känns slagen på förhand.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.