Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Östersundstravets ­succé – lockade 3.000 till ­ponnytravdag

Foto: Patrick Sjöö
Östersundstravets familjedag med fokus på integration blev en stor succé. Totalt kom 3000 besökare till travbanan då ponnyelitveckan ­avslutades med tävlingar i Östersund. Foto: Patrick Sjöö

Antingen kan man acceptera att publiken sviker travbanorna. Eller så gör man som Östersundstravet. De satsar på att visa upp sin anläggning med nya och udda grepp.

Publicerad:

Susanne Pettersson, som är sportsamordnare på Östersundstravet, har en arbetsuppgift att locka tillbaka folk till travbanan. Ett omöjligt uppdrag enligt de flesta. När hon kom med förslaget att anordna en familjedag med fokus på integration i samband med ponnytravtävlingar var det nog inte alla som trodde på idén.

Hur det gick? Det blev en stor succé med över 3000 personer på plats på Östersundstravet denna soliga julilördag. Förutom att det kördes 14 rafflande ponnyrace med Sveriges ponnyelit så bjöds det på en mängd kringaktiviteter.
– Det är klart att jag har varit ganska nervös inför den här ­dagen. Jag tyckte själv att vi hade ett roligt koncept, men man hade ju ingen aning om hur det skulle tas emot. Att nu blicka ut över publikplats och se tusentals människor på plats känns nästan lite overkligt, säger Susanne Pettersson och fortsätter:
– Men det allra roligaste är att så många har anmält sina barn till ponnytravskolan i höst och jag har hört många som inte ens visste om att Östersundstravet fanns. Den här dagen som vi arrangerade tillsammans med kommunens integrationsservive kanske kan bli årligt återkommande.

Men varför fokus på integration?
– De nyanlända glömmer vi nog ofta bort då vi ska marknadsföra olika arrangemang. Nu såg jag en chans att locka hit även den gruppen till travet även om ­familjedagen välkomnade alla. Men jag inser nu hur många häst- och travintresserade människor som vi har struntat i tidigare. Någon information om våra travtävlingar eller ponnytravskolan har aldrig nått den gruppen, säger Pettersson.

En som kan vittna om det är ­Fares Issa som flydde till Sverige från Syrien.
– Det var helt fantastiskt att få ta med familjen hit och träffa så många trevliga människor och barnen har haft en rolig dag med att alla aktiviteter och de spännande ponnyloppen. Idag fick jag också veta att det körs travtävlingar på den här anläggningen ganska ofta. Nu ska jag ta med mig vänner framöver och åka hit och titta på trav­tävlingar, säger Fares Issa.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS