Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"På tiden att någon säger ifrån riktigt ordentligt"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Jerry Riordan. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Under gårdagen kom Halmstadstravet med beskedet att fyra italienska kuskar portas från deras anläggning. En av dessa är Pietro Gubellini som har en häst i träning hos Jerry Riordan i just Halmstad. Riordan har tagit del av beslutet och har förståelse för att hemmabanan agerar.
– Det var på tiden att någon sade ifrån riktigt ordentligt, säger han.

Publicerad:

Travronden når Jerry Riordan när han är i Normandie, för att kolla in ett par hästar som han äger tillsammans med Philippe Allaire.
– Det här blev en ganska stor snackis i området i går, så det här är ingenting som bara nått Sverige. Vi satt och åt middag ett gäng, och de allra flesta kom fram till att det var starkt agerat av Halmstadtravet, men samtidigt undrade man om det verkligen var möjligt att agera på det sättet. Det får vi väl se framöver, men vi som satt och åt, vi kände att vi inte kan döma beslutet, säger Riordan.

Pietro Gubellini är en av fyra kuskar som drabbats av kalla handen av Halmstadtravet, efter den drivning som kvartetten stod för i consolation till Lotterian. Han har Shadow Gar i träning hos Jerry Riordan.
– Det som de sysslade med, det hör till det förgångna. Det var på tiden att någon sade ifrån riktigt ordentligt, och faktiskt agerade på något sätt. Det är dags att de kommer in i samma tidsera som vi i Sverige, där vi faktiskt har en helt annan syn på hur hästen ska behandlas, inte minst under loppen, säger Riordan och fortsätter.

– Förhoppningsvis var det här ett uppvaknande för dem. Det finns absolut ingen anledning att agera så som dem gjorde, vilken normal person kan rättfärdiga det? Det är möjligt att de kommer göra en scen av det här, men jag känner ingen oro kring att Shadow Gar lämnar stallet. Hon trivs här uppe i Sverige, där det är fina banor och så vidare och jag vet att man är nöjd med hur hon har det. Men känner Pietro att det är vad han vill, så gör det mig ingenting.

"Rättmätig publicitet"

Jerry Riordan tror att Halmstadtravets agerande kommer leda till något positivt.
– Att sätta ner foten så rejält, det tror jag var vad som behövdes. Och den debatt som varit i Sverige, den har nått Pietro och de övriga kuskarna, definitivt. En av anledningarna till att han inte kom till Örebro och körde Shadow Gar i lördags var nog för den negativa publicitet som varit. Men det är en publicitet som jag tycker varit rättmätig. Sedan som sagt, som vi var inne på vid middagen, så går det ju fortfarande att ställa sig frågan om det är möjligt att agera på det sättet som Halmstad nu gör. Men det lär vi väl få svar på framöver, säger Riordan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.