Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pangstart för Gareth Boko

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Marc Elias och Gareth Boko infriade favoritskapet i comebacken på Färjestadtravet.
Nu hoppas kusken på franska framgångar.

Publicerad:

Det kunde inte ha börjat bättre för Gareth Boko (e. Make It Happen) och Marc Elias. Det gällde både comebacken i sig och själva startmomentet. Från 40 meters tillägg kunde den Conrad Lugauer-tränade sjuåringen snabbstarta och hämta in varenda meter direkt. Redan i utgången av första sväng kunde Elias köra sig till ledningen och väl där var det spel mot ett mål. Efter två kilometer i jämnt tempo (1.16.7/2000 meter) kunde Gareth Boko stänka på sig i avslutningen och vinna hur enkelt som helst på 1.15,3/2680 meter.
Tvåa blev Rickard Svanstedt och Rob Dyrdek som fick ett lopp i rygg på vinnaren.

Efteråt var det en belåten segerkusk som besökte vinnarcirkeln.
– Jag är väldigt nöjd. Det är alltid spänt innan loppen med sådana här klasshästar. Man vill att det ska fungera direkt, sade Marc Elias.

Hästen hade skadefrånvaro hela 2018 och under fjolåret blev det bara fyra starter under den fösta halvan innan hästen återigen fick återhämta sig från skador.
– Det här var en perfekt början på den här säsongen. Vi får helt enkelt se vad det blir i framtiden. Vi siktar lågt nu i början och sedan är Frankrike drömlandet. Det är där han passar bäst.

Förstapriset var 40 000 kronor vilket innebär att vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning 2015 nu har 3 813 040 kronor på kontot efter 13 segrar på 35 starter.

En efterlängtad seger blev det också i V64-avslutningen. Där kunde Eric Martinssons femårige valack Accolade (e. Ready Cash) ta en enkel seger trots att han fick gå utvändig om ledaren hela loppet. Hästen har varit ute dubbelt på V75 den sista tiden och svarat för fina insatser. Segern togs på 1.15,7a/2140 meter tillsammans med körande Kim Eriksson.Dessförinnan hade Kim Eriksson lyckats få iväg Stefan P Petterssons Leon Zon (e. From Above) felfritt och vunnit efter en avslutning som förstahäst i tredjespår under slutrundan. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS