Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Paret lämnar Bollnäs: ”Dåligt kundunderlag”

Foto: TR BILD/MONTAGE
Daniel Selin och Clara Jonasson flyttar från Bollnäs till Halmstad. Foto: TR BILD/MONTAGE

Daniel Selin och Clara Jonasson lämnar Bollnästravet för att prova lyckan söderut.

Publicerad:

Den 1 mars ska paret enligt planen istället kvittera ut licenserna på Hamstadtravet.
– Det är för dåligt kundunderlag här uppe och för lite prispengar i loppen. Både Clara och jag behöver flytta för att kunna fortsätta utvecklas, säger Daniel Selin.

Inför det här året kvitterade Daniel Selin ut proffstränarlicensen medan Clara har lärlingslicens. Stallet har hittills under 2019 ordnat fem segrar och drygt 400.000 kronor.
– Med det hästmaterial vi har går det inte att få ihop mer än en halvmiljon på årsbasis. Därför väljer vi att göra den här flytten. Det känns både spännande och behövligt, fortsätter Selin, som istället ser fram emot att få träna hästarna på en ganska nybyggd träningsanläggning, vid havet, mellan Falkenberg och Halmstad.

En rakbana finns redan, liksom nyrenoverade stallar och en horsewalker.
– Vi har fått tag på den här gården via en hästägare i stallet. Man håller på för fullt för att göra ordning bra körvägar i anslutning till gården, avslutar Daniel Selin.

Paret har i nuläget inga planer på att sälja sin befintliga gård, utan det kan bli tal om att hyra ut istället.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS