Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter Arnqvist tar sitt straff: "Accepterar det"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Peter Arnqvist. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Peter Arnqvist dömdes för en knapp månad sedan till tre veckors avstängning och 3 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande.
Han valde att kontakta advokaten Staffan Uvabeck – nu väljer han att lägga ned efterspelet.
– Jag lägger ned processen och accepterar mitt straff, säger han.

Publicerad:

Halmstadbanan har haft problem med dålig stämning på sistone och därför har måldomare Mats Kvint utfört utredningar mot vissa licensinnehavare, dels på uppmaning av Halmstads ledning, dels efter att ha fått in vittnesmål.

"Står för vad jag har sagt"

Peter Arnqvist var den som bestraffades först. Två veckor senare bestraffades Christian Fiore. Arnqvist uttryckte irritation över att utredningen hemlighålls och kontaktade juridisk hjälp, men nu väljer han att lägga det bakom sig.

Ångrar du något du gjort?

– Nej, jag ångrar ingenting och står för vad jag har sagt. Däremot skulle en eventuell överklagan inte hinna behandlas före avstängningen som redan trätt i kraft och hur skulle det bli då? Man kan ju inte förlänga mitt år med tre veckor…

Ytterligare en utredning har gjorts, det mot Magnus Dahlén. I måndags kom beskedet på resultatlistan från måldomaren Mats Kvint:
”Måldomarnämnden har utrett anmälan av Magnus Dahlén angående incidenter på stallbacken. Utredning har gjorts. Måldomarnämnden har ej funnit något som är bestraffningsbart, samtliga parter är hörda.”

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS