Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten fällde favoriten: "Fantastisk individ"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Det blev ett rafflande upplopp i gulddivisionen – där On Track Piraten var starkast.

Publicerad:

Hans R Strömberg hittade en perfekt position för On Track Piraten (e. Kool du Caux) i rygg på den starke favoriten Zenit Brick. Där kunde ekipaget vänta med attacken till slutsvängen, samtidigt som Zenith Brick satte klorna i ledande Narold Vox.
Ekipagen låg jämsides mitt på upploppet. Då kopplade den tioåriga Dalahästen grepp. 
– Vi fick ett smörlopp i rygg på Zenit Brick naturligtvis. Där satt jag kvar så länge jag kunde och till slut kunde vi ta oss förbi. Jag fick det bättre loppet helt enkelt, sade tränaren och kusken Hans R Strömberg.

Det var inte första gången som ekipaget segerdefilerade på Sundbyholm.
– Jag kommer så väl ihåg det där loppet 2011. Han sprang 12,9 eller något sådant och det var hans genombrott. Då kände jag att han var något extra.
On Track Piraten vann på 1.13,8a/2640 meter, och han gjorde det på barfotabalans. Segern var den andra för året – båda tagna med tränaren i sulkyn.
– Han är en fantastisk individ som bara levererar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS