Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Polisärende på Jägersro

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

En polisanmälan kommer att lämnas in till Malmöpolisen under tisdagen, med anledning av en händelse som ägde rum på Jägersro den 15:e juni.

Publicerad:

Det var på Jägersro Galopp den 15:e juni, som en häst protesterade för att gå in i startboxarna, enligt ett videoklipp som delats på sociala medier. I det läget hanterar tre personer situationen på ett undermåligt sätt, och misshandlar hästen i fråga. Svensk Galopp har valt att stänga av de tre personerna från all verksamhet inom Svensk Galopp, och man kommer dessutom gå vidare med ärendet.
– Vi tar fullständigt avstånd från det hela, det personerna har gjort får stå för dem. Vi fick nys om det hela då ett videoklipp kom till vår kännedom, där vi kunnat identifiera tre personer. I det läget fanns det inget annat val för oss än att agera. Det hela är avskyvärt och vi tar kraftigt avstånd. Vi från Svensk Galopps sida kommer polisanmäla händelsen, säger vd Fredrik Reuterskiöld.
Förutom polisanmälan har Svensk Galopp själva valt att genomföra egen utredning, för att komma rätta på vad som ägt rum, och för att genomföra de åtgärder som är nödvändiga.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.